C Grubu'nda oynadığı 6 müsabakanın 4'ünden yenilgiyle ayrılan Pınar Karşıyaka, 2 galibiyetini de İzmir'de aldı. Deplasmanda Panathinaikos'a 85-73, Lokomativ Kuban'a 72-53, Barcelona'ya ise 107-79 mağlup olan yeşil kırmızılı ekip, 3 maçta da farkı tek hanelere düşürümedi. Yunanistan'dan 12, Rusya'dan 19, İspanya'dan ise 28 sayı fark yiyerek evine dönen Pınar Karşıyaka, gurbette 264 sayı yerken, 205 sayı kaydetti. Evinde Barcelona Lassa'yı 71-62, Stelmet Zielona Gora'yı 77-66 dize getiren Pınar Karşıyaka, sadece Zalgiris Kaunas'a 2 sayı farkla 68-66 yenildi.

Barcelona Lassa maçı sonrası, "Savunmada daha sert oynamalıyız" diyen Antrenör Ufuk Sarıca, "Justin Carter ve Palacios'tan yoksun oynadığımız müsabakada Can'ın da sakatlanması maçı daha zor hale getirdi. Barcelona en iyi oyununu oynadı. Avrupa'da deplasmanda kazanmak için iyi savunmak yapmak gerekiyor. Kazansaydık ekstra galibiyet olacaktı. Bu şartlarda Euroleague'de maç kazanmak kolay değil" dedi. Taraftarların her deplasmanda olduğu gibi Barcelona'da da kendilerini yalnız bırakmadığını dile getiren Ufuk Sarıca, şöyle devam etti:Y

"Kaybedebiliriz, ancak buralarda kalıcı olmak daha önemli. Üç senede buralara geldik. Basamakları hızlı çıktık. Bunu sindirmeliyiz. Tecrübe edinip organizasyonumuzu geliştirmeliyiz."

BARCELONA LASSA REKOR KIRDI

Barcelona Lassa, evinde Pınar Karşıyaka'yı 107-79 mağlup ederek Euroleague'deki sayı rekorunu kırdı. 2002-03 sezonunda Cibona Zagreb'i 104-82, geçtiğimiz sezon ise PGE Turow Zgorzelec'i 104-65 mağlup eden İspanyol ekibi, Karşıyaka galibiyetiyle bu rekoru geçmeyi başardı. Katalan ekibinde Lawal 19, Arroyo 18, Tomic 16 sayı ile oynadı.

JOSH CARTER KAYIP

Pınar Karşıyaka'nın ABD'li kısa forveti Josh Carter, Barcelona Lassa deplasmanında varlık gösteremedi. 20 dakika 39 saniye oyunda kalmasına rağmen müsabakayı 3 sayı ile tamamlayan Carter, bu sayıları da serbest atışlardan buldu. Josh Carter, Avrupa'da 6 müsabakada 161 dakika oynayıp toplam 30 sayı kaydetti. Pınar Karşıyaka'da ABD'li oyun kurucu Joe Ragland, 26 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

CAN'IN DURUMU BELİRSİZ

Barcelona Lassa maçının üçüncü periyodunda Tomic'le çarpışarak boynundan sakatlanan Pınar Karşıyakalı Can Altıntığ'ın tedavisine başlandı. İlk tetkiklere göre durumunun ciddi olmadığı öğrenilen tecrübeli oyuncunun pazar günü Fenerbahçe deplasmanında forma giyip giyemeyeceği İstanbul'da çekilecek MR'ın ardından belli olacak. Barcelona'da riske edilmeyen Palacios ve Justin Carter için son karar yarınki idmandan sonra verilecek.

İSTİKLAL MARŞI'NA İHTAR

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Anadolu Efes deplasmanında Karşıyakalı taraftaların maçın başında İstiklal Marşı'nı söylemesi nedeniyle yeşil kırmızılı kulübe ihtar cezası verdi. Açıklamada, "Müsabakanın hava atışının yapıldığı esnada Pınar Karşıyaka takımı seyircileri tarafından izinsiz olarak İstiklal Marşı okunması ve müsabakanın 2 dakika geç başlamasına sebebiyet verilmesi nedenleriyle ilgili dosya kurulumuza sevk edilmiştir" denildi.