Türkiye Basketbol Ligi'nde adım adım şampiyonluğa ilerleyen Pınar Karşıyaka, 3-1 önde olduğu final serisinin 5'inci maçında Cuma günü Anadolu Efes ile İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak. Seride üstünlüğü bulunan Kaf Kaf, maçı kazanması halinde skoru 4-1'e getirecek ve 28 yıl aradan sonra Türkiye Şampiyonluğu unvanını elde edecek.

BOĞAZ'A DEV BAYRAK

Maçta elde edilecek olası bir şampiyonluk başta Karşıyaka ve İzmir olmak üzere, farklı kentlerde de Karşıyaka taraftarlarının coşkusuna ev sahipliği yapacak. Karşıyakalılar için özel bir kutlama programı hazırlayan ve şampiyon olunması halinde Karşıyaka'yı karnaval yerine çevirmek için hazırlıklarını tamamlayan Karşıyaka Belediyesi, asıl sürprizi ise İstanbul'da yapacak. Resmi olarak İstanbul Valiliği'ne talep yazısını ileten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Kaf Kaf'ın başarısını tüm Türkiye'ye göstermek için hazırlanan 100 metre uzunluğunda ve 70 metre genişliğindeki dev Karşıyaka Bayrağını, Boğaziçi Köprüsü'ne asacak.

"KENETLENDİK"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar; Pınar Karşıyaka'nın şampiyonluğa çok yakın olduğunu belirterek, "Şampiyonluğa yakın olan ve daha çok isteyen taraf biziz. Bunun için kent olarak kenetlendik ve saatleri sayıyoruz. İstanbul'daki maçı da kazanarak, İzmir'e, Karşıyaka'ya şampiyon döneceğimize olan inancımız tam. Sonuç ne olursa olsun, başarımızı, Boğaz Köprüsü üzerinden tüm Türkiye'ye bir kez daha göstereceğiz" dedi.