Karşıyaka Arena’da, 20.00’de başlayacak müsabaka TRT Spor kanalından naklen yayınlanacak. İki galibiyet alan takımın adını Final Four’a yazdıracağı seride Pınar Karşıyaka, kendi evinde yarın kazanıp, 14 Mart’ta Paris’te oynanacak rövanş öncesi avantaj sağlamak için mücadele edecek. Dev randevunun biletleri 25 TL’den satılacak.

Yeşil kırmızılılarda sakat olan Diebler forma giyemezken, cumartesi Royal Halı Gaziantep BŞB’ye 66-57 kaybedilen lig maçında ilk kez oynayan yeni transfer Melvin Sanders kadroda yer alacak. Antrenör Ufuk Sarıca, sadece basketbol şubesi için değil, kulüp açısından tarihi önem taşıyan serinin ilk maçının çok önemli olduğunu belirterek, "Kağıt üzerindeki saha avantajını gerçeğe dönüştürmek için kazanmak zorundayız. Taraftarlarımızın yarın Arena’da her zamanki müthiş atmosferi yaratacağına eminim" dedi.

KARŞIYAKA'NIN KOZU SAVUNMASI


EUROCHALLENGE Cup’ta ilk tur ve TOP 16’da çıktığı 12 maçın dokuzunu kazanan Pınar Karşıyaka  ile yarın ağırlayacağı Paris-Levallois’in performanslarının istatistiklere yansıyan kısmının hemen hemen aynı olması dikkati çekti. Avrupa’nın üç numaralı kupasında Karşıyaka, 81.8, Fransız ekibi ise 86.3 sayı ortalaması tutturdu. Karşıyaka 2 sayılık atışlarda yüzde 55, Paris-Levallois ise yüzde 52’lik oran yakaladı. Denge 3 sayı yüzdelerinde de değişmedi. Üç sayı çizgisinin gerisinden İzmir ekibi yüzde 39.3’le, Fransızlar ise 39.5’le hücum etti. Karşıyaka maç başına 35.0, Paris-Levallois ise 34.8 ribaunt aldı. Ufuk Sarıca’nın takımı 18.2 asist ortalamasıyla oynarken, Paris-Levallois cephesinde bu rakam 19.0 olarak gerçekleşti. Sonuca direkt yansıyan olumlu istatistiklerden en önemli farkı Pınar Karşıyaka savunmada yarattı. Yeşil-kırmızılılar, rakiplerine maç başına 68.7 sayıya izin verirken, Paris-Levallois ortalama 79.2 sayı yiyerek savunmada vasat bir görüntü çizdi.