Gruptaki dördüncü takım ise Euroleague A Grubu beşincisi Fransız JFS Nanterre olacak. Grubu ikinci sırada tamamlayan Hapoel ise Banvit ve Union Olimpia’nın grubuna düştü. Pınar Karşıyaka'nın rakiplerinden Cantu, Real Madrid’le birlikte Avrupa’nın en çok kupa kazanan takımlarından biri.

Kupada A Grubu’nu lider bitiren İtalya temsilcisi Cantu’nun müzesinde 2 Kıtalararası Kupa, 2 Euroleague, 4 Saporta ve 4 Koraç Kupası bulunuyor. Rakiplerden Alman Ulm, C Grubu’nu ikinci sırada bitirirken, Fransız ekibi Nanterre ise Fenerbahçe Ülker’in grubunda yer aldığı Euroleague’de Barcelona ve Partizan galibiyetleriyle dikkat çekti. Eurocup’ta 2'nci tur 7 Ocak’ta başlayacak. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak maçlar sonucunda dörtlü grupta ilk iki sırayı elde edenler son 16’ya kalacak.

ROYAH HALI GAZİANTEP VE TRABZON MEDİCAL PARK SEYİRCİSİZ

Pınar Karşıyaka, geçen hafta oynanan Galatasaray Liv Hospital maçında yaşanan olaylar nedeniyle 25 Aralık Çarşamba Royal Halı Gaziantep ve 28 Aralık Cumartesi Medical Park Trabzonspor’u boş tribünler önünde ağırlayacak. Pınar Karşıyaka bu maçlardan önce pazar günü Fenerbahçe Ülker’e konuk olacak. Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, 2 maç seyircisiz oynama cezasıyla birlikte kulübe 20 bin TL ekstra ceza kesti. Pınar Karşıyaka tribünde kapasitenin üzerinde seyirci olması, salonda sigara içilmesi ve anons görevlisinin yönergeye aykırı hareketi nedeniyle ihtar aldı.