Türkiye Kupası Şampiyonluğu’nu İzmir’e ilk kez tattıran İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Hentbol Takımı, galibiyet sevincini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Kocaoğlu ile paylaştı. Eskişehir’de oynanan maçta ligin güçlü ekibi ve son 3 yılın şampiyonu Maliye Milli Piyano takımını yenerek şampiyonluk kürsüsüne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi takımının oyuncuları, kazandıkları Türkiye Kupası’nı Başkan Kocaoğlu’na getirdiler.

İZFAŞ’ın bahçesinde biraraya gelen Başkan Koacoğlu ile oyunculara, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, Genel Sekreter Yardımcısı ve Spor Kulübü Başkanı Erhan Bey, Kulüp Genel Sekreteri Kemal Bulut, Antrenör Hikmet Vurgun ile kulüp yöneticileri de eşlik etti. Tarihi zafere son saniyede attığı golle imza atan Çiğdem Özcan, maç boyunca yaşadıkları duyguları Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile paylaştı. Maçın son anlarını anlatırken adeta o dakikalara geri dönen ve heyecanlanan Çiğdem, “Topu kaleye attıktan sonrasını hatırlamıyorum” diye konuştu.


BAŞKAN KOCAOĞLU: ‘ONLARLA İFTİHAR EDİYORUZ”

Başkan ise, İzmir’e ilk kez böyle bir sevinci yaşatan kızlarla iftihar ettiklerini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Hentbol Takımı’nın adını tarihe altın harflerle yazdırdığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, dört - beş sene önce hentbolu gündeme alarak erkek ve bayan hentbol takımlarına ağırlık verdiklerini hatırlattı. Oyuncularla birlikte yöneticiler ve hocaların da çok büyük emek verdiğini söyleyen Başkan, “Artık hentbolu yerleştirdik. Önümüzdeki süreçte, bir çok yeni branşı hem çocuklarımızın sağlıklı spor yapmalarını sağlamak, motive etmek, hem de profosyonel olabilecek çocuklarımız varsa onlara imkan vermek istiyoruz” dedi. “Amacımız daha fazla çocuğumuza spor yaptırmak ve yetenekleri daha yukarılara taşımak” diyen Başkan Kocaoğlu, tüm İzmirlilerin bu başarıyla gururlanmasını istediklerini ifade ederek “Bu kupayı hemşerilerimiz için aldık” diye konuştu.


BAŞKAN’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Daha sonra, takım oyuncularının duygularını tek tek dinleyen Başkan Kocaoğlu’na kızlar, “Bize verdiğiniz destek için size çok teşekkür ediyoruz. Maç sırasında, kalbinizin bizimle olduğunu biliyorduk. Onun için biz de 16 kişi tek yürek olduk. Kupayı kazandık ve size getirdik. İnşallah lig kupası şampiyonluğunu da birlikte yaşarız ve kupayı birlikte kaldırırız” dediler. Altın kızlarla birlikte hentbol şeklinde pasta kesen Başkan Kocaoğlu, şampiyon takımın oyuncularını altınla ödüllendirdi.