İzmir'in yürüme branşındaki tek sporcusu olan ve 2012 Londra Olimpiyatları'nda mücadele edecek olan Büyükşehir Belediyesporlu Semiha Mutlu, hazırlıklarını Etiyopya'da sürdürüyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nde 6 yıl önce yürüyüş sporuna başlayan Semiha Mutlu, başarı basamaklarını hızla tırmanarak 2012 Londra Olimpiyatları vizesini almayı başardı. Kariyerinde 23 yaş altı 10 kilometre Türkiye Rekoru (49.31) ve 20 kilometre pist Türkiye Rekoru (1.44.38) bulunan Semiha Mutlu, 28 Mart 2011'de Slovakya'da yapılan şampiyonada 1.37.06'lık derece elde ederek Olimpiyat (B) Barajı'nı aştı. 24 yaşındaki sporcu, 2011 yılında Türkiye'de 1.33.30'luk (A) Barajı'na ulaşan atlet olmaması nedeniyle Londra vizesini almaya hak kazandı.

Etiyopya'da hazırlanıyor
Yürüyüş sporunun İzmir'de tanınmadığını, Fuar Kültürpark'ta antrenman yaparken bile insanların kendisini şaşkınlıkla izlediğini söyleyen Semiha Mutlu, "4 milyon nüfusa sahip İzmir'in tek yürüyüş sporcusuyum. Hergün saatlerce antrenman yapmak zorundayım. Genellikle Fuar'da çalışıyorum fakat burada insanların garip tepkileriyle karşılaşıyorum" dedi.
Yürüme sporunun Rusya ve Çin'de çok yaygın olduğunu, Afrika'daki insanların da kas yapıları nedeniyle bu spora çok yatkın olduklarını belirten Semiha Mutlu, "Daha özgür bir çalışma ortamına ulaşabilmek adına Londra Olimpiyatları'na kadar Etiyopya'da kamp yapacağım. Londra'da gerçekten çok güçlü ve tecrübeli rakiplerim var. Amacım performansımı en üst seviyeye çıkararak İzmir'e iyi bir dereceyle dönmek ve yürüme sporunun yaygınlaşmasına az da olsa katkıda bulunabilmek" diye konuştu.