Davanın ilk duruşmasının 14 Şubat'ta yapılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti duruşmanın Çağlayan da bulunan İstanbul Adalet Sarayında ya da Silivri Cezaevi yerleşkesinde yer alan duruşma salonunda mı yapılacağı konusunda ise şu aşamada bir karar verilmedi.
Savcı Mehmet Berk tarafından hazırlanan iddianamede Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 59 yıldan 156 yıla kadar hapsi isteniyor.

İki bölümden oluşan 401 sayfalık iddianamenin ilk bölümünde Olgun Peker liderliğindeki suç örgütü ve Türk futboluna ilişkin bilgiler, ikinci bölümünde ise Aziz Yıldırım'ın başında olduğu çete yapılanmasından söz ediliyor.

İddianamede Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe maçlarını yönetecek hakemlerin takımları aleyhine karar vermemesi için girişimlerde bulunduğu, bazı müsabakalar için hakem atamalarına müdahale ettiği ve bu girişimleri Olgun Peker yönetimindeki suç örgütüyle beraber yaptığı iddia ediliyor.
Aziz yıldırım tarafından kurulan suç örgütünde İlhan Ekşioğlu ve Mehmet Şekip Mosturoğlu'nun etkin konumda olduğu, örgüt içerisinde tam bir hiyerarşik yapı olduğu ifade edilen iddianamede Aziz Yıldırım ile İlhan Ekşioğlu ve Sekip Mosturoğlu arasındaki ilişkinin başkan-yönetici ilişkisi olmadığı, örgüt ilişkisi olduğu belirtiliyor.

Aziz Yıldırım'ın Ekşioğlu ve Mosturoğlu aracılığıyla işlerini yürrüttüğü, bazen de Sedat Peker'in örgütüyle işbirliği içinde olduğu iddia ediliyor. İddianamede yer alan bilgilere göre örgüt içerisinde ödüllendirme ve cezalandırma siteminin bulunduğu örneklerle anlatılırken Şike paralarının Aziz Yıldırım'ın talimatıyla Fenerbahçe kulubünün muhasebecisi Tamer Yelkovanın İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'na ulaştırdığı belirtiliyor.
İddianamede, Aziz Yıldırım'ın korkutucu güç olarak Sedat Peker grubuyla bağlantılı olarak Bülent İbrahim İşcan aracılığı ile şike ve teşvik faaliyetleri yürütüyor ve İşcan'ı korkutucu bir güç olarak yanında bulundurduğu belirtiliyor.

İddianamede, "Para dağıtımı olayı öncesi ve sonrası ile birlikte değerlendirildiğinde; örgütün gizlilik içerisinde faaliyetlerini yürüttüğü, bu faaliyetler sırasında yapılan görüşmelerde kendi aralarında belirledikleri şifreli kelimeleri kullanarak anlaştıkları, şike faaliyetlerinde dağıtılan paranın genellikle tek elden örgüt lideri Aziz Yıldırım'ın talimatı ile Tamer Yelkovan aracılığı ile dağıtıldığı açıkça anlaşılmıştır" denildi.
İddianemde yer alan şike kodları ise şöyle:
"Şike parası almak: Kahve içmek, Aziz Yıldırım: Şirket CEO'su ya da 'bir numara', Futbolcular: İnşaat işçisi veya mağdur olarak adlandırıldığı belirtiliyor." İddianamede şikenin para ödemesi ve transfer teklifi şeklinde yapıldığı teşvik primin kaleciler ve forvet oyuncularına verildiği ifade ediliyor.

İddianemde ligin tamamlanması ile oparasyon kararının alındığı ancak yurt dışında bulunan Olgun Peker'in yurda dönüşünün beklendiği belirtiliyor. İddianamede Beşiktaş Spor Kulubü Başkanı Yıldırım Demirören, futbocular Cihan Haspolatlı, Uğur Uçar, Gökdeniz Karadeniz ile hakemler, Hüseyin Göcek,ve Fırat Aydınus'unda bulunduğu yaklaşık 75 tanık yer alıyor.