Futbolda şike soruşturmasında tutuklanan isimlerden Ümit Karan, Serdal Adalı, Korcan Çelikay, Ahmet Ateş, İskender Alın, Abdurrahman Yakut, İbrahim Akın, Tayfur Havutçu'nun tahliyesine karar verildi. Bu isimlere yurt dışı yasağı konuldu. Tahliye kararının gerekçeleri "atılı suçun mahiyeti" "mevcut delil durumu" "tutuklulukta geçen süre" "yasanın değişiklilik hali" olarak belirtildi.
Aziz Yıldırım'ın tahliye talebi ise reddedildi.

Şike soruşturmasında iddianamenin çıkması sonrasında sürpriz tahliyeler yaşandı.

Tahliye olan isimler şöyle:

Tayfur Havutçu (seyir yasağı kalktı)
Serdal Adalı
İbrahim Akın (seyir yasağı kalktı)
İskender Alın (seyir yasağı kalktı)
Ümit Karan
Korcan Çelikay (seyir yasağı kalktı)
Ahmet Ateş
Abdurrahman Yakut

Şike soruşturmasında tutuklu olan Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve İbrahim Akın'ın da aralarında olduğu toplam 8 kişi tahliye edildi. Ümit Karan, Serdal Adalı, Korcan Çelikay, Ahmet Ateş, İskender Alın, Abdurrahman Yakut, İbrahim Akın, Tayfur Havutçu'nun tahliyesine karar verildi. Bu isimlere yurtdışı yasağı getirildi.

Tahliye gerekçesi

Tahliye kararının gerekçeleri "atılı suçun mahiyeti" "mevcut delil durumu" "tutuklulukta geçen süre" "yasanın değişiklilik hali" olarak belirtildi.

93 sanığın olduğu soruşturmaya ilişkin iddianame cuma günü kabul edilmişti. İlk duruşma 14 Şubat'ta Silivri Cezaevi'nde görülecek. Bazı şüpheliler hakkındaki statlara giriş yasağı da kaldırıldı.

Demirören: Sevincimiz sonsuz

Demirören, "Onlar içirede biz dışarıda acıyı çektik, sevincimiz sonsuz. Camiamıza Allah hiçbir zaman böyle bir durum yaşatmasın" dedi.

Havutçu'nun eşi gözyaşlarına boğuldu

Tayfur Havutçu'nun eşi Neslihan Havutçu haberi Süleyman Seba'nın yeğeni İlhan Girişken ve avukatından öğrendiği sırada hıçkırıklara boğuldu. Neslihan Havutçu, Metris'e doğru yola çıktı.

Beşiktaş'ın Onursal Başkanı ve Havutçu'nun dayısı Süleyman Seba, yeğeninin tahliyesini telefonda duyar duymaz, "Allah'ıma çok şükürler olsun" dediği ve telefonunu kapattığı öğrenildi. Seba'nın "Artık yeğenimin evine yarın giderim" dediği de belirtildi.

HAVUTÇU BEŞİKTAŞ'IN BAŞINA GEÇEBİLECEK

Seyir yasağı kalkan statlara giriş yapabilecekler. Tayfur Havutçu istenmesi durumunda Beşiktaş'ın başına geçebilecek.

TUTUKLU SAYISI 23'E İNDİ


3 Temmuz'da başlayan soruşturma kapsamında aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu toplam 31 kişi tutuklanmıştı. Son tahliyelerle birlikte tutuklu sayısı 23'e indi.

68 kişiye izin


Şike soruşturması kapsamında yapılan tahliyeler sonrasında bazı isimlerin de statlara giriş yasağı kalktı.

Mahkeme, aralarında Tayfur Havutçu, İbrahim Akın, Emmanuel Emenike, Gökçek Vederson, Sercan Yıldırım, Sezer ÖztürkÜmit Karan ve Korcan Çelikay gibi isimlerin de bulunduğu 68 şüpheliye konulan statlara giriş yasağını kaldırdı.

Vederson'un yasağı kalktı


Bursasporlu Gökçek Vederson'un yasağı kalktı. Bu akşamki Fenerbahçe maçında teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın görev vermesi halinde forma giyebilecek.

Ayrıca Emenike, Hikmet Karaman, Levent Eriş, Mahmut Boz, Serdar Kulbilge, Sezer Öztürk, Sercan Yıldırım ve Murat Şahin hakkındaki seyirden yasak kararı kaldırıldı.