Futbolun artık şehir ve ülke ekonomileri üzerine etkisi tartışılmaz. Bu durumun bilincinde olan İzmir Ticaret Odası Başkanı ve yönetimi, Süper Lig'de İzmir takımının yer almamasından dolayı bu pastadan alamadıkları payı alabilmek için farklı yöntemler geliştirmeye başladı. Demirtaş yaptığı açıklama ile Türkiye Kupası'nda finale kalan Bursaspor ve Fenerbahçe'yi İzmir'e davet etti. Davet etmekle de kalmadı finalin İzmir'de oynanması durumunda her iki takımın tüm konaklama masraflarını karşıllayacaklarını açıkladı.

Demirtaş, “Finalin İzmir’de oynanması halinde iki takımın da tüm konaklama masraflarını karşılamaya hazırız. Üyelerimiz ve İzmirliler de İzmir’de final oynanmasından mutlu olur, büyük bir statta oynanacağı için takımların geliri de büyür” dedi.

"OYSA İZMİR TAM BİR FUTBOL KENTİDİR"

İzmir’in Bucaspor’un da küme düşmesinin ardından hak ettiği lig olan Süper Lig’e hasret kaldığını belirten İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, “Oysa İzmir tam bir futbol kentidir” dedi. Futbolun diğer yandan kent ekonomisi için çok önemli bir zenginlik kaynağı olduğunu ve bunu son yaptıkları Barselona ziyaretinde Barselona Takımı’nın kent ekonomisine yaptığı katkıyı yerinde inceleyerek bir kez daha gördüklerini belirten Demirtaş, “İzmir’de bunu en son hafta içinde oynanan Bursa – Eskişehir Ziraat Türkiye Kupası Yarı Finali’nde de bir kez daha yaşadık. İki kentten yaklaşık 500 otobüs ve 3 tren ile 25 bini aşkın taraftar kentimize geldi.  Oteller, lokantalar, doldu. Üyelerimizin, esnafımızın yüzü güldü. İzmirliler de heyecanlı bir maç izleme imkanı buldu” dedi.

KONAKLAMA MASRAFLARI İTO’DAN


Bu nedenle de Ziraat Türkiye Kupası Finali’nin de İzmir’de oynanmasını istediklerini belirten Demirtaş, geçtiğimiz yıllarda da yine İzmir’de Türkiye Kupası finallerinin oynandığını ve son derece başarıyla organize edildiğini hatırlattı. Finalin İzmir’de oynanması halinde 50 bini aşkın taraftarın İzmir’e geleceğini belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

“50 bin taraftar üyelerimizin, esnafın yüzünü güldürecek. Oteller, lokantalar dolacak, herkes kazanacak. İstanbul dışında en büyük stat İzmir’de olduğu için takımların gelirleri de büyük olacak. Ayrıca İzmirliler de final heyecanını yaşayacak. Bu nedenle Oda olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Finalin İzmir’de oynanması halinde iki takımın da tüm kafilesinin İzmir’deki konaklama masraflarını Oda olarak karşılayacağız. Bu önerilerimizi bugün hem iki kulübün Yönetimlerine hem de Türkiye Futbol Federasyonu’na iletiyoruz. Umarım İzmir hak ettiği finale kavuşur, biz bunun için elimizden geleni yapmaya hazırız.”