Galatasaray'ın yeni sezon için futbolun patronu olarak düşündüğü Fatih Terim'in, Arap yarımadasının zengin ülkesi Umman'dan teklif aldığı ortaya çıktı.

Terim, geçtiğimiz pazartesi İstanbul’daki The Ritz Carlton’da Umman Federasyon Başkanı Sayyid Khalid Bin Hamed ile bir araya geldi. Tecrübeli hocaya Ummanlı yöneticilerin 3 yıllık sözleşme ve yıllık 7.5 milyon euro önerdikleri öğrenildi. Umman'ın, Terim'e, Brezilya’da 2014'te düzenlenecek Dünya Kupası'nı hedef gösterdiği bildirildi.

Fatih Terim'in, Milli Takım patronluğundan çok ülkedeki futbolun plan ve programını üstleneceği, bu konuda kendisine geniş yetkiler verileceği ifade edildi. Ummanlılar'ın, 2014 Dünya Kupası'na katılınması halinde, Terim'le sözleşmeyi 2018'e kadar uzatmayı düşündükleri de vurgulandı. Endonezya'dan da benzer teklif alan, ancak reddeden Terim’in verdiği uzun aranın ardından yeniden teknik direktörlük için kolları sıvadığı, Umman'ın önerisine bu yüzden sıcak baktığı belirtildi.  Terim’in anlaşma sağlanması halinde aralarında Müfit Erkasap ile milli takımda birlikte görev yaptığı ABD’li kondisyoner Scott Piri’nin de bulunduğu 5 kişilik ekibini Umman’a götüreceği bildirildi.

Terim, teklifi kabul ederse, 29 Mart’ta oynanacak Umman-Tunus maçını izlemeye gidecek.