Denizlispor Kulüp Başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu, sezon sonunu görebilmeleri için 3 ile 5 milyon lira arasında acil maddi desteğe ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Görevimizin başındayız ama sahip çıkılmazsa olağanüstü genel kurula gidebiliriz" dedi.

Kıbrıslıoğlu, Denizlispor Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, sivil toplum kuruluşlarından Denizli'nin bir markası olan Denizlispor'a destek vermelerini istedi. Denizlispor Başkanı, sezon başında federasyonun lisans ücretlerinin peşin ödenmesi yönündeki kararıyla 2,8 milyon lirayı peşin ödediklerini ve bunu da bütçede sıkıntıya yol açtığını söyledi.

Güngören maçı öncesinde Denizlispor'da alacakları bulunan eski futbolcuların avukatlarının başlattığı haciz işlemlerini etik bulmadığını belirten Kıbrıslıoğlu, "Biz uzlaşmak istedik. Fakat yanaşmadılar. Alacaklarına karşılık teminat vermeyi teklif ettik, onu da kabul etmediler ve haciz işlemlerini başlattılar. Bizi üzen tek şey, maç öncesi haciz işlemlerinin yapılmasıydı" diye konuştu.

Hesap tutmadı

Kıbrıslıoğlu, ekonomik yönden zor bir süreç yaşadıklarını dile getirerek, şunları söyledi:
"Yönetime geldiğimizde, sezon sonunu 7-8 milyon lira arasında çıkarabileceğimizi düşündük. Mali bütçemizi buna göre ayarladık. Türkiye Futbol Federasyonu'nun futbolcuların lisans tutarının peşin ödenmesi yönündeki kararı sonrasında 2,8 milyon lirayı peşin yatırınca, bütçemizde ciddi sıkıntılar oluştu. Yani 'evdeki hesap çarşıya uymayınca' ekonomik sıkıntı içine girdik. Sezon sonunu görmemiz için 3 ile 5 milyon lira arasında acil desteğe ihtiyaç var. Görevimizin başındayız ama destek çıkılmazsa olağanüstü genel kurula gidebiliriz."

25 milyon lira borç var

Denizlispor'un bugün itibariyle yaklaşık 25 milyon lira borcunun bulunduğunu kaydeden Kıbrıslıoğlu, "Bunlar yönetilebilecek borçlar. Denizli kenti bunu yönetilebilecek kapasitede. Denizli'deki sivil toplum kuruluşları ve işadamları bunu karşılayabilecek güçtedir" dedi.
Kıbrıslıoğlu, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ın kulübe çok büyük maddi ve manevi destek verdiğini ancak bunun yeterli olmadığını, bunun üzerinde katkıya ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekledi.