Basketbolda, FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası çeyrek final ilk maçında yarın deplasmanda Rusya'nın Spartak Saint Petersburg takımıyla karşılaşacak Pınar Karşıyaka'da takım kaptanı Andre Smith, "Bu seriden çıkacak takım, kupayı kazanacaktır" dedi.
Smith, yaptığı açıklamada, ligde Aliağa Petkim karşısında takım olarak iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyledi. Taraftarların salondan memnun ayrıldığını düşündüğünü kaydeden Smith, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Umarım bir sonraki maçta yine gelirler. Aliağa Petkim karşısında savunmada biraz daha iyi olabilirdik, 83 sayı yedik. Bu karşılaşma artık bitti. Rusya'daki Saint Petersburg maçına bakıyoruz. Rus ekibi, kuvvetli bir takım. Salı günkü ilk maçta hücumda Aliağa Petkim maçında oynadığımız gibi oynamamız, savunmada da  yaptığımızın iki katını gerçekleştirmemiz lazım. Çeyrek finalde oynayacağımız müsabaka, final maçı niteliğinde olacak. Bu seriden çıkan takım, kupayı kazanacaktır."

Rövanş maçı perşembe
Aliağa Petkim karşılaşmasının ilk devresinde 63 sayı kaydeden Pınar Karşıyaka, ligde bu sezon ilk devre itibariyle en fazla sayı atan takım oldu.
Ligde 22. haftayı 5. sırada tamamlayan Pınar Karşıyaka, FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası çeyrek final ilk maçında 22 Mart Salı günü deplasmanda Rusya'dan Spartak Saint Petersburg ile karşılaştıktan sonra maçın rövanşında rakibini 24 Mart Perşembe günü İzmir'de ağırlayacak. 2 galibiyet alacak ekip dörtlü finale yükselecek, gerekirse üçüncü maç 30 Martta Rusya'da oynanacak.

Şensan'ın acı günü
Öte yandan bir süredir hastanede tedavi gören Pınar Karşıyaka'nın basın sözcüsü Gökhan Şensan'ın annesi Yıldız Şensan (67) vefat etti. Yıldız Şensan'ın cenazesinin bugün Beşikçioğlu Camii'nde öğle namazına mütakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.