2011 yılı içerisinde pek çok başarı elde eden kulüp sporcularından Sinan Şenevrensel, Jonas Can Şendil, Beste Kaynakçı ve Simay Aslan Avrupa şampiyonalarında ülkemiz adına yarışlara katılmak için milli takıma seçildiler.
4-8 Mayıs tarihleri arasında Ayvalık'ta yapılan yarışta RS: X sınıfında hem genel hem de gençlerde Türkiye 2'ncisi olan Sinan Şenevrensel 8-13 Haziran tarihleri arasında Almanya'nın Kiel kentinde yapılacak Avrupa Gençler Şampiyonası (YoungEuropeanSailing)'na, Techno 293 sınıfında Türkiye 4'ncüsü olan Jonas Can Şendil 8-13 Haziran tarihleri arasında Almanya'nın Kiel kentinde yapılacak Avrupa Gençler Şampiyonası (YoungEuropeanSailing)'na ve 13-18 Ağustos tarihleri arasında İtalya'nın Garda kentinde yapılacak Avrupa Gençlik Oyunları (Eurosaf)'a katılacak. Mayıs ayında İstanbul'da yapılan yarışlarda 420 sınıfında ikili bayanlarda Türkiye 3'ncüsü olan Beste Kaynakaçı ve Simay Aslan da 6-13 Ağustos tarihleri arasında Belçika'nın Neiwport kentinde yapılacak olan Avrupa Gençler Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecekler.
 
29 Mayıs Pazar günü kulübün tesislerinde sporcuların başarılarını kutlamak için mangal partisi yapıldı. Kutlamalara çok sayıda üye ve sporcuların yanı sıra Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Özden Çokdeğer ve Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Bülent Onural da katıldı. Türkiye Yelken Federasyonu, Deniz Ticaret Odası ve kulüp yöneticileri Sinan Şenevrensel, Jonas Can Şendil, Beste Kaynakçı ve Simay Aslan'ı tebrik ederek çeşitli hediyeler sundular.
Kutlamada kulübün ilk koç botu olarak hizmet veren "Pırpır" anıt olarak kulüp bahçesine konuldu. Kulübün şimdiye dek Milli Takım'a katılan sporcularından İbrahim Balanlı, Sinan Şenevrensel, Jonas Can Şendil, Beste kaynakçı ve Simay Aslan'ın isimleri kulübün anıtsallaştırılan botu "pırpır"a plaket halinde yapıştırıldı.

Ali Rıza Mete Urla yelken Kulübü Başkanı Gürbüz Arıkan, tüm sporcularınla gurur duyduğunu dile getirerek "Kulübümüz 2011 yılında yapılan toplam 4 ayrı branştaki 8 yarış sonunda her yarıştan Urla' ya hep eli kupa ve madalyalarla dolu gelerek büyük bir başarı elde etmiştir. Bu başarıları sayesinde 4 sporcumuz değişik tarihlerde yapılacak Avrupa şampiyonalarında ülkemiz adına yarışmak için Milli Takımlara seçilmişlerdir. Tüm bu sporcularımızla gurur duyuyor ve başarılarını Avrupa'da da sürdürmelerini temenni ediyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm kulüp üyelerimize ve bize destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederken başta Urla Kaymakamımız Şehmus Günaydın ve Belediye Başkanımız M. Selçuk Karaosmanoğlu olmak üzere Urla Belediye Meclisine, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'ne, ve değerli büyüğümüz Ali Rıza Mete'ye teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.