Karşıyaka'nın yeni sezon öncesi lisans sıkıntısı dün son buldu. Yaklaşık 1 milyon 800 bin liralık eski futbolcu alacakları Futbol Federasyonu'na ödenerek yeni sezon öncesi tüm futbolculara lisans çıkarıldı. Sorunun çözümünde yarım asırdır kulübe karşılıksız destek olan Onursal Başkan Selçuk Yaşar'ın rolü büyük oldu. Yaşar, 750 bin liralık katkısıyla federasyona gerekli para yatırıldı ve yeşil-kırmızılılar derin bir nefes aldı. Özellikle yabancı oyuncular Nijeryalı Agbetu ve Ganalı Adiyiah'ın uzun süren lisans işlemleri için gerekli zaman kazanılırken Kırgız futbolcular Karim Izrailov ve Azizullo Mahmudov'un ligin ilk haftasında oynaması için çalışmaların hızlandırıldığı açıklandı. Orta sahaya takviye yapmak isteyen Karşıyaka, denemek üzere Makedon Dragane Donald'ı İzmir'e getirdi. Kosova doğumlu Dragane dün KSK ile sabah ve akşam olmak üzere iki idmana çıktı. Bir süre takımla birlikte antrenmana çıkmaya devam edecek olan orta saha oyuncusu hakkındaki son kararı teknik heyet verecek.

KSK Manisa'dan Tuncay'ı kiralandı


Yeşil-kırmızılılar, Manisaspor'dan Tuncay Süren'i kiralık olarak kadrosuna dahil etti. Transferde hareketli günler geçiren Karşıyaka, Manisaspor'da top koşturan forvet oyuncusu Tuncay Süren ile anlaşma sağladı. İki sezondur Akhisar Belediyespor'da kiralık olarak forma giyen 24 yaşındaki Tuncay Süren'in, yeşil-kırmızılıların yapacağı antrenmana katılacağı bildirildi. Kiralık statüsünde oynayacak Tuncay, geçen yıl yaşadığı sakatlığın ardından uzun süre takımdaki yerini alamamıştı.

Tuncay Süren kimdir ?

Futbola Urla Gençlik Spor altyapısında başlayan Tuncay, daha sonra Manisaspor altyapısında oynadı. 2006 yılında profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayasada paf takım'da oynamaya devam etti. Oyun tecrübesi edinebilmesi için 2007-08 sezonun ara transfer döneminde 3. Lig ekiplerinden Bursa Merinosspor'a kiralandı. Bursa Merinosspor için ilk resmi maçına 24 Şubat 2008 tarihinde Beykozspor'a karşı oynanan 3. Lig karşılaşmasında çıktı.