Maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, amaçlarının kupayı kazanmak olduğunu belirterek, "Bu gün hedefimizin kupayı kazanmak olduğu amacı doğrultusunda Eskişehir'i yendik. Güzel ambiyans oldu. Futbol adına çok güzel bir atmosfer oluşturuldu. İyi bir karşılaşmaydı. 3-0 gibi bir skorla finale çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl, geçtiğimiz dönem kazandığımız Süper Lig şampiyonluğunun yanına Türkiye Kupasını da eklemek istiyoruz" diye konuştu.

Sağlam, Eskişehirspor gibi bir takıma karşı net bir skor elde ettiklerini ifade ederek, "Oyuncular ellerinden geleni yaptı. Böyle bir takıma karşı böyle bir galibiyet almak bizi mutlu etti. Taraftarımızın buraya takıma destek vermek için gelmeleri ve bizim onları mutlu bir şekilde yolcu etmememiz asıl mutlu eden sebepti. Bundan sonraki karşılaşmalarda Eskişehir'e başarılar diliyorum. Kendi adımıza ne kadar mutluysak Eskişehir taraftarı adına o kadar üzüldük" dedi.

Bursasporlu futbolcu Ömer Erdoğan ise kupaya çok önem verdiklerini ve kısa yoldan Avrupa biletini kapmak istediklerini söyledi. Bursasporlu futbolcu Adem Koçak de çok mutlu olduklarını ve maça çok iyi hazırlandıklarını maçı da bu sayede kazandıklarını kaydetti.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ


Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, yaptığı açıklamada, istedikleri sonucu alamadıkları için üzgün olduklarını ifade ederek, "İstediğimiz sonucu alamadık. Maça istediğimiz gibi başlayamadık. İkinci yarı golden sonra biraz toparlamaya çalıştık ama olmadı. Ancak bu mağlubiyetle Eskişehir hedeflerinden uzaklaşmadı. Hala oynayacağımız maçlar var. Geçen yıllarda Bursaspor'un kazandığı gibi Avrupa liglerinde mücadele etmek bizi heyecanlandıracak. Önümüzdeki maçları kazanacak potansiyelde olduğumuza inanıyoruz" dedi.

Yanal, maçın bu şekilde bitmesinin kendisi için sürpriz olduğunu belirtirken, "Beklemediğimiz bir skordu. Futbolun kazanımları adına iyi şeyler yaptık. Renkli bir karşılaşma oldu. Rakibimizin bize olan baskısına karşı efor sarf edemedik. Geçen hafta rakibimize karşı oldukça baskılı oynamıştık. Duygu bütünlüğü yaratmalısınız oyunu kazanmak için bugün bu bütünlüğü yakalayamadık ve kaybettik. Çarşamba, Pazar oynamak oldukça zor. Çok adil bir düzen değil bu. Oyuncularımızın sakatlıkları var ama şu oyuncu var şu oyuncu yok dememeli. Alper sakat olduğu için 10 dakika oyunda tutabildik. Rakibimizi tebrik etmek lazım onlarda bir düşüş yaşamıştılar ancak iyi toparladılar" ifadelerini kullandı.
Eskişehirsporlu futbolcu Volkan Yaman de taraftarlardan özür dilediğini belirtirken, "Taraftardan özür diliyorum. Müthiş destekleri vardı. Maça istekli başlayamadık. Çok istiyorduk galibiyetle ayrılıp UEFA'ya gitmeyi. Ama olmadı" diye konuştu.

Bursasporlu futbolcu Bülent Ertuğrul ise üzgün olduklarını gerekli motivasyonu sağlayamadıklarını ve ancak ligde kalan maçlarını kazanarak telafi etmek istediklerini söyledi.