Göztepe'nin liderliğe yükseldiği Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta diğer İzmir temsilcisi Altay da son 4 haftaya 18. sırada girdi.

Ligde bu sezon sadece 2. haftayı lider geçen ve 9. haftada lider Bandırmaspor'un 6 puan kadar gerisine düşen Göztepe, 25. haftada Bandırma temsilcisinin 5 puan arkasında yer aldı.

26. haftadan itibaren oynadığı 5 maçta 4 galibiyet alan Göztepe dün Ankaragücü karşısında 1-0 geriye düştüğü müsabakada rakibini 2-1 mağlup ederek, Bandırmaspor'un puan kaybettiği haftada 1 puan farkla liderlik koltuğuna oturdu.

Şampiyon ekibin direkt PTT 1. Lig'e yükseleceği ligde gelecek hafta dış sahada Kocaeli Birlikspor'la karşılaşacak Göztepe, daha sonra Gümüşhanespor ve Kırklarelispor'la İzmir'de mücadele ettikten sonra Nazilli Belediyespor'a konuk olacak.

Altay en dipte

Kırmızı Grup'ta dün Sarıyer'e 3-2 mağlup olan ve 21 haftadır galip gelemeyen Altay, son 4 haftaya düşme hattının üzerindeki BUGSAŞ Spor'un 8 puan gerisinde 18. ve son sırada girdi.

Son 3 takımın Spor Toto 3. Lig'e düşeceği ligde son 4 haftaya dezavantajlı giren Altay, kalan maçlarda Hatayspor, Kocaeli Birlikspor (D), Tepecikspor (D) ve Bandırmaspor'la karşılaşacak.