Süper ve 1. Lig'in başlama tarihinin temmuz ayına erteleneceğini düşünmüştüm ama yanıldım. Haziran'ın 12'sinde start alıyor. 
Bu çok erken bir tarih. Hele ki normalleşme sürecini de hesaba katarsak, endişeli bir durum oluşturuyor. Çünkü normalleşme adımları biraz fazla oldu. Neredeyse tam normalleşmeye geçiyoruz. İnsanlar hala salgını umursamıyor. Kendilerine hiçbir şey olmayacakmış gibi davranıyorlar. Kurallara hiç uyulmuyor.
Yaz aylarında herkes kısa kollu giyiniyor. Bazıları şort, kadınlar ise etek giyebiliyor. Yani vücudumuzda çok açık yer var. Ağzımızla virüsü solumasak da, üzerimizdeki elbiseleri değiştirsek de, elimizi iyice sabunla yıkasak da, eğer duş almazsak yine tehlikedeyiz. Dışarıdan eve her geldiğimizde tüm vücudumuzu yıkamamız şart. Ellerimizi ne kadar özenle yıkıyorsak, vücudumuzu da aynı özenle yıkamalıyız. Kaç kişi bu kadar titiz davranacak acaba? 
Yeni vaka sayılarında da ölüm oranlarında da bir süredir pek düşme gözlemlenmiyor. Test sayısı 20 bine düşünce yeni vaka 1000'in altına düşüyor ancak test sayısı arttıkça yeni vaka sayısı da yakın oranda artıyor. Hatta bazen daha fazla oranda artış gösterdiği de oluyor. Bir endişem de normalleşmede rakamların hızla tekrar yükselmesi.
Normalleşme şehirlere göre yapılmalıydı. Kovid-19'un çok az olduğu şehirlerde başlamalı, buradaki aksaklıklar tespit edilmeli ve diğer şehirlerde de düşüş oldukça yavaş yavaş normalleşmeye geçilmeliydi. Ekonomi elbet önemli ama sağlık olmadıktan sonra, ekonomide olmaz. 
Umarım düşündüklerim gerçekleşmez ve ben gönül rahatlığı ile maçları yerinde izleyerek yorumlarım. Şu anda gidip gitmemekte kararsızım. Gerçi her basın çalışanının maçlara alınıp alınmayacağını da bilmiyorum ya...

İstanbul'dan alınır mı?

Avrupa Kulüpler Birliği, UEFA'dan Şampiyonlar Ligi yarı final ve final maçlarının İstanbul'dan alınarak Almanya'ya verilmesini talep etmiş. Ben de bir süredir İstanbul'da oynanması konusunda kuşku duyuyordum. Çok kalabalık bir şehir. İnsanlar içiçe yaşıyorlar. Kurallara uymak konusunda da sorunlar yaşanıyor. Özellikle sosyal mesafede sınır tanınmıyor. Vaka sayısı da çok yüksek. 
İstanbul'un tüm bu olumsuzlukları karşısında eğer daha iyi bir yer bulunursa, maçlar oraya alınacaktır. Bu yer olarak da Almanya gösteriliyor. Orada ligler bir süredir devam ediyor ve şimdiye kadar hiç bir sorunla karşılaşılmadı.
Kanımca UEFA bir süre daha bekleyecek, İstanbul'da oynanan maçları, yaşam şartlarını ve vaka sayılarını takip edecek, ona göre karar verecek. Ülkemiz bir sıçrama yapmalı yoksa bu şartlarda elimizden kaçar gider.
Ben Türkiye'de yetkili bir kişi olsam, UEFA ile pazarlık eder, bu sene Almanya'ya verilmesine karşılık, hakkımızın seneye kaydırılmasını isterdim. Çünkü bu sene seyircisiz oynanacak ama seneye büyük ihtimalle seyircili olacak. Hem turist gelecek hem de bizler de tribünden izleme olanağını yakalayacağız.