Bursa'da Karacabey Belediyesi tarafından, Karacabey-Bandırma yolu üzerinde 200 dönümlük alan üzerinde kurulacak Tarım AVM, Türkiye'de ilk ve tek olacak. Tarım sektörü için cazibe noktası olacak AVM, üretici ile tüketiciyi ilk elden buluşturacak.
Verimli tarım arazileri ile Türkiye'nin en önemli üretim merkezleri arasında yer alan Karacabey'de belediye tarafından 'Nerede Tarım Orada Varım' sloganıyla yola çıkılarak geliştirilen ve Karacabey-Bandırma yolu üzerinde kurulması planlanan Türkiye'nin ilk Tarım AVM projesi, şimdiden tarım sektörünün en çok konuşulanları arasında yerini alırken, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, projeyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Oksijen ödülü

Vodafone Türkiye'nin global inovasyon şirketi Oksijen, Türkiye'nin öncü teknoparklarından İTÜ ARI Teknokent tarafından düzenlenen BEETECH 2018 Teknoloji Ödülleri'nde 'Büyük Ölçekli Firma' kategorisinde 'Fikri Sınai ve Mülkiyet Hakları' dalında ödül kazandı. Geliştirdiği yenilikçi mobil ve sabit iletişim teknolojileriyle iletişim sektörüne öncülük eden çalışmalara imza atan OKSİJEN, geçen yıl Türk Patent ve Marka Kurumu'na yaptığı toplam 60 başvuruyla, 2017'nin 'En Çok Başvuru Yapan Şirket'i oldu.

Tekfen'den Ar-Ge merkezi

Tarımın teknoloji ile buluştuğu ve tükenmek üzere olan pek çok tarımsal ürünün yaşatılması için çalışmalar sürdüren Tekfen Tarım Adana-Agripark Tesisleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge merkezi olarak yetkilendirildi. Merkezde; yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan endemik tür Anamur muzu yanı sıra patates, erik, kiraz, buğday gibi ürünlerde hastalıklardan ari fide, fidan, tohum ıslahı, üretimi ve ihracatı yapılıyor.

Dip Ekspres

Aydın'da GESİFED tanıtımı

Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Yönetim Kurulu Üyeleri Aydın'da yer alan Aydın Genç İşadamları Derneği (AYGİAD), Aydın Girişimci Kadınlar Derneği (AGİKAD) ve Söke Genç İşadamları Derneği (SÖGİAD) üyeleri ile 'GESİFED Bölge Kalkınması için Kurum Kapasitesini Geliştiriyor' projesi kapsamında bir araya geldi.