Okuyucularımız anımsayacaktır;

Amerika’nın bazı eyaletlerinde ve kentlerinde covid-19 aşısı yaptıranlar için içinde lüks otomobil de olan çeşitli ikramiyeler verildiğini örnekleriyle yazmıştık.
Şimdi benzer uygulama ise İspanya’da var.
İspanya’da bölgeler turist çekmek ve sezonu uzatmak için harcama kuponu veriyor.
Pandemiden turizmde en ağır darbeyi yiyen ülkelerin başında gelen İspanya’da hükümetin yanında bölgeler de turist çekmek için çalışmalar yapıyor.
Bu çalışmalar kapsamında bölge belediyeleri gelen turistlere turizm alanında kullanmaları için ücretsiz kupon dağıtıyor.


Geçtiğimiz aylarda Mayorka’nın başlattığı turistlere bedava kupon dağıtıma uygulamasını İbiza da başlatıyor.
İspanya’nın İbiza bölgesi, pandemi ortamında turist çekmek için UNESCO tarafından Dünya Miras Alanı ilan edilmesinin 22. yıl dönümü vesilesiyle her turiste 22 Avroluk harcama kuponu veriyor.
Çekler turizm ile ilgili tesislerde, restoranlarda ve tamamlayıcı hizmetler sunan şirketlerde kullanılabiliyor.
Turist konaklama yerine vardığında bir QR kodu alacak.
1 Eylül’de başlayan uygulama 15 Kasım 2021 tarihine kadar sürecek.
Bölgenin Sineu, Inca, Llucmajor, Sóller, Santa Maria ve Palma gibi Mallorca'nın bazı ana noktaları da bu girişimde yer alarak projeyi destekliyor.
Rusların gidebildiği az sayıdaki Akdeniz ülkesinde yüksek sezon sonuna gelinmesine rağmen fiyatların arttığı, Türkiye’nin ise hâlâ en ucuz destinasyon olduğu belirtiliyor.
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) İspanyol Mabrian Technologies tarafından yapılan araştırmaya dayanarak Akdeniz ülkelerinde konaklama fiyatlarının arttığını açıkladı.
ATOR açıklamasında Akdeniz bölgesindeki ülkeler arasında en çok artışın Yunanistan’da beş yıldızlı otellerde yüzde 47 artışla günlük 292 Avro’ya yükseldiği, dört yıldızlı otel fiyatlarının da yüzde 31 artarak 163 Avro’ya  ulaştığı belirtiliyor.
Akdeniz ülkeleri arasında İtalya’da da fiyatların arttığı 5 yıldızlı otelde bir gecelik konaklama fiyatının 373 Euro’ya yükseldiği aktarılıyor.
Akdeniz ülkelerinden İspanya’da da otel fiyatları arttı.
İtalya’da 5 yıldızlı otelde konaklamanın geceliği 270 Avro, 4 yıldızlı otelde konaklamanın fiyatı da 128 Avro.
ATOR, Akdeniz ülkeleri arasında otel konaklama maliyetleri artışı açısından Türkiye’nin en ucuz destinasyon olduğunu vurgularken, ülkede dört yıldızlı bir otelde gecelemenin 76 Avro olduğunu artışın 2019 yılına göre yüzde 6 oranlarında gerçekleştiğini belirtti.