Sevgili okuyucularım, düşündüm de bu yazım 2015 yılının son, 2016 yılının da ilk yazısı. Koskoca bir yılı dolu dolu yaşamış, eskitmiş, geçmişin arşivine koyuyoruz. Normalin dışında duygusal bir ruh hali oturdu yüreğime. Olayların dışında, en önemli varlık insan.
Ben yani sen, hepimiz. 365 gün bir türlü baş başa kalamadığımız kendimiz, hissettiklerimiz ne kadar önemli ; farkında olduğumuzu hiç zannetmiyorum. Neden mi ? Çünkü yaşadığımız şikayet ettiğimiz mutsuz olduğumuz bir çok şey. İşte bu yüzden.
Ben böyle düşünüyorum, çünkü sevgi emek ister, değer ister, farkındalık ister. Biz kendimizi, canlıları, doğayı, mahallemizi, şehrimizi, değerlerimizi, geçmişimizi, geleceğimizi gerçekten sevsek, yaşadıklarımızı yaşıyor olur muyduk?


***

Eski yıl gidiyor, ne diyoruz? Hiç iyi gelmedi, çok kötü bir yıl oldu, şükür bitti. Oldu, sanki yılların sihirli güçleri var. Yine bekliyoruz, biz insanoğulları ve en kolayı yapıyoruz. İhaleyi 2016'ya açıyoruz. Onu getir, bunu götür, şunu ver, bunu al. Hay Allah! ben neler diyorum, eminim bir çoğumuzun duymak istemediklerini yazıyorum.
Sevgili okuyucularım, içimi döküyorum paylaşıyorum. Karamsar mıyım? Bu olduğunuz ortamdan baktığınız pencereye bağlı. Filtreleri egomuz, açlığımız tokluğumuz ne kadar kendimizi kandırabildiğimiz. Belki de en yakın arkadaşımız aynalar olmalı taa gözlerinizin içine bakabildiğiniz. Konuştuğunuzda sesinizi, kelimelerinizi kendiniz dinleyebildiğiniz, duyabileceğiniz. Bakmaktan görmeye geçiş, işitmekten duymaya. Önce kendinizi sonra sevdiğinizi bildiğiniz her şeye sahip çıkmaya. Çok mu siyaha boyadım giden yılı? Haydi beyaz sayfa ilave edip açalım. Beyaz = Umut olsun. Hiçbir zaman kaybetmememiz gereken, hele gelen yeni yıl için. İzninizle dileyeyim hepimiz adına.


***

Doğuda şiddetle devam edip batıya sıçrayan yangın söndürülsün. Kadının, erkeğin, çocuğun insan haklarını gözeten cahiller ordusunu çığa dönüştüren, hastaları öldüren bir işleyişe dönüşen adalet, eğitim, sağlık sistemimizin geri gelmesini, sevginin saygının, emeğin, barış ve hoşgörünün yeşerdiği bir Türkiye diliyorum. Yanı sıra payıma düşen aklı gayreti göstereceğime söz veriyorum, 2016'ya hoş geldin diyebilmek için. Aynaya bakarak tekrarlıyorum, ülkeyi saran karanlık, her eve girer. Yeni yıl panzehir değil sadece, bir zaman dilimi. En güzel hediye insanca yaşayabilmek, değerini bilirsek. Kutlamaya değecek bir 2016 dileklerimle...