Uşak’ın Atatürk Mahallesi Halil Kaya Gedik Bulvarı’nda bulunan 4 katlı binanın birinci katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Daireden yükselen dumanları gören vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri yangını diğer dairelere sıçramadan kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü. Binada mahsur kalan vatandaşlar da itfaiye ekipleri tarafından güvenli şekilde tahliye edildi.
Yangında dumandan etkilenen Suriye uyruklu 15 yaşındaki Y.E.A. ve 26 yaşındaki H.E.A., sağlık ekipleri tarafından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yetkililer yangının çıkış sebebini belirlemek için inceleme başlattı.