Bilim adamları hemen her gün bir şeyler açıklıyor. Kimisi gerçek, bazısı ise para kokuyor...
Yani menfaat ya da kandırmaca da diyebiliriz, bunları...
Bugün 'ak' denilenlerin yarın 'kara' dendiğine hep tanık oluyoruz. Şimdi de bilim adamları 'en zararlı uyku pozisyonunu' açıklamış.
Ha bu arada, 'Ejder meyvesi nedir? Ejder meyvesinin faydaları nelerdir?' denilerek, 'ejder meyvesi hakkında bilmediklerimizi' de öğreniyoruz.
Biliyorsunuz bu 'Ejder meyvesi' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın misafirlerine ikram ettiği Saray'daki yemekle birlikte ünlü oldu. Nasıl sporcunun, sanatçının, iş adamının, girişimcinin 'ünlüsü' varsa, 'ejder meyvesi' de sofraların ünlüsü oldu, çıktı.

En önemli

Uyku, hayatımızı olumlu yönde değiştiren, yaşam kalitemizi artıran en önemli fiziki yöntemdir. Genelde az bir uykuyla sağlıklı olarak yaşayabilenlerin sayısı çok düşük seviyelerde kalıyor.
Uykunun yanında uyku çeşitleri de büyük önem taşıyor. 'Nasıl uyumamak gerekir?' sorusunu bilim insanları yanıtladı. İşte en zararlı uyku pozisyonu;
Yüz üstü uyumak en sağlıksız uyuma şekli!
American Mayo Clinic'te çalışan uzmanlar en sağlıksız uyuma şeklinin yüz üstü uyumak olduğunu açıkladılar. Yüz üstü uyumanın boyun ve sırt ağrısı gibi eklemlerde karıncalanma problemlerine yol açtığını belirttiler.

Hamile kadınlar için zararlı

Mayo Clinic profesörleri, özellikle hamile kadınların yüz üstü yatmalarını kesinlikle önermiyor. Nitekim bu pozisyonda kan akışı gereken hızda gerçekleşmiyor. Böylece hem bebeğin hem de annenin sağlığı tehdit altında kalmış oluyor.

Nefes darlığına neden oluyor

Özellikle yüzüstü uyumanın mide üzerine denk geldiğini, kısa ve uzun vadede nefes darlığına sebep olduğu açıklandı. Sağlıklı bir uykunun vücudumuz için sayısız faydası vardır. Kilo düzeninden, iş başarısına kadar pek çok olumlu yönde etkisi olan uykunun pskilojik ve fizyolojik yararlarından kendinizi mahrum bırakmayın. Toplumumuzda çeşitli fikirlerle ve şehir efsaneleriyle tartışılan 'nasıl uyumamak gerekir?' sorusuna devam edelim:

Sert bir yatakta uyunması öneriliyor

Mayo Clinic uzmanları, illa yüz üstü pozisyonda uyunacaksa sert bir yatakta uyunmasını öneriyorlar. Eğer ki bu alışkanlığınızdan vazgeçemiyorsanız, boynunuzu rahatça hareket ettirebileceğiniz bir pozisyonla ve yastıkla uyumanız sizin için faydalı olacaktır.

Alzheimer olma riskini artırıyor

Geçtiğimiz dönemlerde bilim insanları, uykusuzluk çekenlerde Alzheimer olma riskinin 3 kat daha fazla olduğunu belirtmişti. Bu bakımdan uyku sağlığına dikkat etmekte fayda var.

HAFTANIN HABERİ

Bir dev daha konkordato ilan etti

Sektörünün önde gelen firmalarından Eminiş Ambalaj, Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği yazılı açıklamada konkordato ilan ettiğini ve mahkemenin 3 ay boyunca geçici mühlet kararı verdiğini duyurdu. Bu süre zarfında Eminiş Ambalaj'a yönelik tüm maddi takip işlemleri durdurulacak.
Eminiş Ambalaj hisseleri sene başından beri Borsa İstanbul'da yüzde 33 değer kaybetmişti.
Geçtiğimiz günlerde de Hotiç, Yeşil Kundura, Gilan, Keskinoğlu gibi büyük şirketler de konkordato ilan etmişti.

Söylenti var!

Geçtiğimiz aylarda borç yapılandırmasına giden ve Türkiye'deki varlıklarını yurt dışına çıkardığı iddiasıyla gündeme gelen Yıldız Holding'in Godiva'nın Japonya'daki faaliyetlerini satma imkanlarını araştırdığı iddia edildi.
Yıldız Holding, yüzde 100 iştiraki konumundaki Pladis Foods üzerinden Ülker Bisküvi'de hisse sahibi. Pladis ise Ülker Bisküvi'de yüzde 51 hissedar konumunda bulunuyor.

Zehnder Manisa'da!

Dünyanın en büyük radyatör, havlu pan, endüstriyel ısıtma ve soğutma sistemleri, iç mekân iklimlendime ve temiz hava çözümleri üreticileri arasında yer alan; 123 yıldır üretimini sürdüren İsviçre merkezli Zehnder Group'unTürkiye'deki yeni yatırımı, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde bugün faaliyetlerine başlıyor. Fabrikanın açılışına, Zehnder Group Yönetim Kurulu Başkanı Hans-Peter Zehnder ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut da katılacak.