Bugün ilkokul 1. sınıflar ve okul öncesi öğrencileri yüz yüze eğitime başladı. Üniverseteliler de dahil olmak üzere diğer öğrenciler ise uzaktan eğitime devam edecek. Geçtiğimiz hafta uzaktan eğitim için evinde interneti ve bilgisayarı olmayan öğrencilerin sorununu dile getirmiştim.
 
Hatta, okulların açıldığı gün öğrencilere "fındık, kayısı, dondurma, kestane şekeri vs" gönderme sözü verenlere; "Okulların açılmasını beklemeyin, işte size fırsat; en azından kendi iliniz ve ilçenizdeki ihtiyaç sahibi öğrencileri tespit ederek onlara bugün destek olun." çağrısı yapmıştım.

Beklediğimiz kişilerden ses çıkmadı. Ama öğrencilleri kendi evlatları gibi görüp bu konuda harekete geçenler de olmadı değil. Biz yazdık diye oldu demiyoruz elbet. Biz gazetecilerin görevi gördüğümüz eksiklikleri samimi ve yapıcı bir dille aktarmak, fikir vermektir. Sessimizin duyulması, bir yerlerde karşılık bulması bizi mutlu eder ve bu da bize yeter. Atılan bu güzel adımları gördükçe ümitvar olmaya devam ediyoruz.

Burada asıl teşekkür edilmesi gerekenler elindeki imkanları güzel bir şekilde kullanan yöneticilerimizdir. Nasıl ki onlar yanlış bir şey yaptıklarında uyarıyor ve eleştiriyorsak iyi şeyler yaptıklarında da takdir etmeliyiz.  

İkokulu bizden bir üst sınıfta okuyan arkadaşlarımızdan aldığımız ikinci, hatta beşinci el ders kitaplarıyla okuduk biz. Liseyi ise her gün 7 kilometre uzaklıktaki okula yürüyerek gidip gelerek... Bu yüzden eğitimle ilgili konularda çok hassasım.

Bu yüzden:
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'in, "İhtiyacı olan öğrencilere 25 bin bot, 25 bin mont, 130 TL yüklü 25 bin kırtasiye kartı, online eğitimi için ihtiyacı olan 2 bin öğrenciye tablet ve 20 bin internet paketi vereceğiz.” açıklaması beni çok mutlu etti.

Bu yüzden:
Ödemiş'te Belediye Başkanı Sayın Mehmet Eriş'in öncülüğünde uzaktan eğitim olanaklarına sahip olmayan öğrenciler için başlatılan ve Başkan Eriş'in de bilgisayar desteğinde bulunduğu, "Elini uzat, uzakta kalmasınlar" kampanyasını duyunca çok sevindim.

Bu yüzden:
Salgın nedeniyle eğitimin uzaktan olacağı üniversitelere kayıt yaptıran her Balçovalı öğrenciye, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ücretsiz dizüstü bilgisayar veren Balçova Belediye Başkanı Sayın Fatma Çalkaya'yı canı gönülden tebrik ediyorum.

Bu yüzden:
Yardım kampanyası başlatarak ihtiyaç sahibi öğrencilere bilgisayar, laptop ve tablet gibi teknik ekipman desteği sağlayacaklarını duyuran ve hayırsever vatandaşları kampanyaya destek vermeye çağıran Buca Belediye Başkanı Sayın Erhan Kılıç'ı kutluyorum.

Bu yüzden:
Geleceğimize umut olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.