'Ah kimselerin vakti yok durup ince şeyleri anlamaya'

Gülten Akın'ın İlkyaz şiirinde geçen bu mısraları bu köşede daha önce de kullandım. Ne zaman bir incelikle karşılaşsam durup bu mısraları yeniden düşünür, anlamaya çalışırım. Geçtiğimiz hafta Rize'den, Zümrüt Rize Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Rize Gazeteciler Derneği Başkanı Faik Bakoğlu'ndan incelik örneği bir davet mektubu aldık. Bakoğlu'nun altında ıslak imzası bulunan davet mektubunda; "Saygıdeğer dost ve okurlarımız, sevgili Rizeli hemşerilerimiz, gazeteniz Zümrüt Rize, 4 Mayıs 2019 Cumartesi günü 70 yaşına giriyor. Rize ve Rizelilerin ilk ofset ve vasıflı gazetesi olan Zümrüt Rize'nin 70. Kuruluş yıldönümünde sizlerle birlikte olmak bizlere güç ve moral verecektir." ifadeleri yer alıyor.
Yağmurun başkenti Rize'de 5 Mayıs 1950'de yayın hayatına başlayan Zümrüt Rize, Cumartesi günü 70. yaşını kutladı. Faik Bey'in ince davetine icabet edemedik. Kendilerinin affına sığınıyor, "Ege'nin Doğru, Dürüst, Duyarlı, Dost Gazetesi" Haber Ekspres'ten, yağmurun başkenti Rize'nin ve Rizelilerin gözü kulağı olan Zümrüt Rize Gazetesi'ne selam olsun diyorum.

Sayın Faik Bakoğlu'nu ve değerli gazete çalışanlarını gazetemiz Haber Ekspres ve şahsım adına kutlar yayın hayatlarında başarılar dilerim. Umarız Zümrüt Rize, yılların birikimi ve tecrübesi ile Rizelilerin gözü, kulağı ve sesi olmaya daha uzun yıllar devam eder.