Türkiye seçimden yeni çıktı. Millet iradesi, mesajını verdi. HDP hariç partilerin hepsi kayıpta, o da milletin sağduyusu ve ödünç oylarla. Gelin görün ki hepsi, zafer kazanmışça kendilerine mahsus bencilliklerini ortaya koymakla meşguller. Milletin vekilleri olduklarını unutmuş. En önemlisi millet iradesini hiçe saydıklarını açıkça yineleyerek. Hemen söyleyeyim maymun gözünü açtı, bu böyle gitmez, yanlış hesap Bağdat'tan döner, dönecek. Bu kaprisler sadece zaman, para, sağlık kaybettirecek. Kime? hepimize, Türkiye'ye. Başka hesapları olan var mı, bilmem ama biz hepimiz Türkiye'de yaşıyoruz, yaşayacağız, çocuklarımız, torunlarımız da öyle. Vatanımız dünyanın en verimli toprakları, doğal kaynakları ve güzel insanların olduğu topraklarda, küçük hesapları için kimse bizi birbirimize düşürmesin yarın için. Hepimiz aynı gemideyiz. Batırırsak, buyurun toplu cenaze namazına.

***

Bu arada gözünü açan kadınlar, kazanımlarına sahip çıkmakta son derece kararlılar. Öncelikle haklarını demokratik yollardan zorluyorlar, her geçen gün bir araya gelmeyi öğreniyorlar. Geçen hafta İzmir'de 6 üniversitenin kadın araştırma merkezi başkanları, 27 kadın derneği üyeli İKKB (İzmir Kadın Kuruluşları Birliği), 300 kadın derneğinin üye olduğu Tülay Aktaş Güç Birliği gönüllüleri , İzmir Barosu, İzmir Kent Kadın Konseyi, Konak Kent Kadın Konseyi, İZİKAD, İZSİAD, Türk Anneler Derneği genel merkez ve 26 şubesi ve İzmirli kadınlar, geçen hafta geçmiş dönem Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Işılay Saygın'ın çağrısı üzerine Konak Belediyesi Türkan Saylan Salonu'nda toplandılar. Toplantıda Işılay hanımla o zaman bu kanunları hazırlayan, şimdi Konak Belediye Başkanımız Av. Sema Pektaş, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Av. Sema Kendir ile İzmir ve Türkiye'den 100 büyük kadın kuruluşu ile birlikte çalışıp çıkardığı yasa ile küçük yaşta evlendirilen kız çocuklarımızı korumak amacıyla resmi nikah cüzdanı görmeden nikah kıyan imama 2 ay dan 6 aya kadar hapis cezası öngörülmüştü. Şimdi hiç kadın üyesi olmayan Anayasa Mahkemesi'nin 17 erkek üyesinin 11'inin oyuyla iptal edilen bu madde dolayısıyla; Türk Ceza Kanunu'nun aile düzenine karşı suçlar başlıklı 230. Maddesi'nin iptali ile:

1. Çok eşliliğin önü açılmış olacaktır.
2. Çocuk gelinlerin sayısı ve bu sebebe bağlı intihar ve ölüm olayları artacaktır.
3. Medeni nikah olmadığı için kadının miras hakkı yok edilecek, boşsun denilmesi üzerine kadın medeni kanunun tanıdığı haklarını kaybedecektir.
Bu karar, Türk kadınına indirilen bir darbedir. Ve hâlâ bunun farkında olmayan o kadar çok kadın var ki. Ancak farkındalıklı kadınlar sayesinde bu durum değişecektir. Ve görünen o ki bu değişim başlamıştır. Bizlere düşen görev konu ve bilgileri canlı tutmaktır.
Hele erkek egemen Türkiye'de ve de 4+4+4 eğitim sisteminde.