Her yeni bir yıla, iyi dilekler, güzel umutlar ile başlarız. Gelen yıldan beklentilerimiz hep umut, iyilik, güzellik dolu olur. Yine de dileklerimiz o yönde. Yaşanmış, bitmiş geçen yıla baktığımızda bizde yaşattığı acı, tatlı ile olaylar birer anı olarak belleğimizde kalır.

***
Bu yazımı yazarken 2018 yılının son günündeyim. Evdeki elektrik problemleri, şofbenin dirençlerinin yanması, üç nesil tüm ailenin yıllardan beri torunlar dahil bir araya gelmesi dolayısıyla yamaya çalıştığım beraberce kutlamaların yolunda gitmemesi, yaşattığı stres, belki birçoğumuzun dediği gibi "Hadi git artık 2018" dedirtti. Tüm iyi dileklerimi, beklentilerimi 2019'a yüklüyorum. Aslında tüm dünya ama en çok kendi ülkem için.

***
Geçtiğimiz yıl büyük huzursuzluklar, savaşlar yaşadı dünya. Biz de ülke olarak maalesef nasibimizi aldık. Hani görünen köy kılavuz istemez diye bir sözümüz var ya, bu yıl içinde öngörüler maalesef pek keyifli değil. Hemen yanı başımızda Suriye'deki sorunlar bitmedi. Görünen o ki, içerideki ve dışarıdaki Suriyeliler ülkemiz için sorun olmayı bu yıl da sürdürecek. Dilerim büyük tatsızlıklara yol açmadan, canlar yanmadan komşumuzun sorunları çözülür.

***
Yeni yılın ilk üç ayı, Mart ayı sonunda yapılacak seçimlere odaklı. Siyasi partiler kendi amaçları doğrultusunda çalışıyorlar. Bu çalışmalarda milleti birbirine düşman edecek tavırları olmasa, kutuplaştırılmasak sıkıntıları daha kolay atlatacağız da... Elbette şu anda ekonomik göstergeler kötü görünürken, bir yandan da seçim ekonomisi uygulanıyor. Sanal bir iyilik hali pompalanıyor. Ancak yapılan bazı iyileştirmelere karşılık çoğumuzun alım gücü, geçim standartları ister istemez geri gidiyor. Seçimlerden sonra ne olacak meçhul. Ekonomi duayenleri maalesef 2019 yılında ekonomik krizin belimizi bükeceğini söylüyor.

***
Atatürk'ün kaybından sonra bu ülke çok defa liberal-komünist, sağcı-solcu, Sünni-Alevi, Laik-Dindar gibi ikilemlerle kamplaştırılmaya, kutuplaştırılmaya ve çatışmaya sürüklenmeye çalışıldı. Son zamanlarda bazı kişilerin duyarsız söylemleri yeni bir kamplaştırma eğilimiz gösteriyor maalesef. Bazı komplo teorisyenleri ülkemizde bir iç savaş tehdidini vurguluyorlar. Allah korusun. Böyle bir çatışmada kaybeden hepimiz oluruz, bu bizi parçalamak isteyen dış ülkelerin dışında hiç kimseye yaramaz. Birleşirsek var oluruz, bölünürsek yok oluruz.

***
Tüm kötü olasılıkların ortadan kalkmasını dileyerek 2019'un ülkemize, insanlarımıza sağlık, mutluluk, huzur, bereket getirmesini diliyorum. Bu iyi dileklerin gerçekleşmesi ancak hepimizin olumlu çabaları ile gerçekleşebilir. İyilikler ve güzellikler bu yıl hep bizimle olsun. Yeni yılınız kutlu olsun.