Zeybekci; "İzmir'in bir deliye ihtiyacı var, bende de delilik çok."

Ak Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi, kentle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mevcut başkan ile hiçbir probleminin olmadığını dile getiren Zeybekci, "Seçildiğimde de Aziz Bey'in odasında oturacağım. Çok güzel bir oda" dedi. Nihat Zeybekçi, "Bazı STK'larla Aziz Bey'in arasında çıkan sürtüşmelerde açık söylemek gerekirse, sayın Başkan'a hak vediğim anlar olmuştur." diye ekledi.

Kimseyi eleştirmeyi düşünmediğini, eleştirinin de acizlik olduğunu vurgulayan Nihat Zeybekci, ama İzmir'in hak ettiği yerde olmadığını da söylemenin de kaçınılmaz olduğunu belirtti. Zeybekci daha sonra şunları ekledi:

"Sayın Binali Yıldırım İzmir için bir şanstı. Çünkü Binali Bey, çok pratiktir, iş bitiricidir. Yalnız benim de bir özelliğim vardır, ben de onlarla çalışmayı becerebilen bir işletmeciyimdir. İzmir ile ilgili bir resim çizilmesi lazım. Bu kentin bir hikâyesinin olması lazım. İşte ben bu resmi çizmeye, bu hikâyeyi yazmaya geliyorum. Bana 9 ay yeter. Söz veriyorum, 9 ay sonra denizden İzmir'e baktığınızda, şaşıracaksınız. Ne olmuş bu kent, ne kadar güzelleşmiş diyeceksiniz. Ama bugün için maalesef kentin içinin bomboş olduğunu söylemek gerekiyor."

Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci, şehrin girişindeki ana alterlerdeki binaları güzelleştirmenin ilk işleri olacağını vurguladı. Yeşildere'deki yapıların rengarenk boyanabileceğini, bugünkü harabe görünümünden eser kalmayacağını söyledi.

İzmir'in ekonomik açıdan sadece kendisine değil, çevre illere de katkı koymak zorunda olduğunu söyleyen Zeybekci, "Bugün artık İzmir Uşak'tır, İzmir Denizli'dir, İzmir Manisa'dır, İzmir Çanakkale'dir. Kısacası İzmir bir dünya kenti olmak zorundadır. Bu kente sadece İzmir gibi davranmak, bence saygısızlıktır."

Nihat Zeybekci, Türkiye'nin konumu itibari ile 3.5 saat içinde dünya ekonomisinin yüzde 60'ına sahip olabilecek durumda bir ülke olduğunu vurguladı.

"İzmir'in bir deliye ihtiyacı var, bende de delilik çok" diyen AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben (miş – muş) yapmam. Dünya menfaat dünyası. İzmir'i ekonomik açıdan dünyaya açmak zorundayız. İzmir'in İzmirlinin menfaatlerini korumak zorundayız. Bu haliyle kimse bu kente yatırım falan yapmaz. İstediğiniz kadar dünyanın en güzel kenti olun, önemli olan bunu değerlendirebilmektir. Ben her proje başladığı anda, bitiş tarihini de ilan edeceğim. Hep birlikte bu kenti geleceğin dünyasına hazırlamak zorundayız. 5 yıl sonra ülkemize 40 milyon turist bekliyoruz. Bunları sadece Antalya'da ağırlamak değil amacımız. İzmir de bundan nasibini almalı. Turistleri bu beldelerden alıp buralara da getirip götürmek zorundayız."

Projelerini önümüzdeki günlerde detaylı şekilde açıklayacağını da belirten Nihat Zeybekci, sadece İzmir'e muhteşem kent parkları, kapalı spor salonları, yüzme havuzları ve olimpiyat stadı yapılacağını da söyledi.