Belediyelerden yapılan açıklamalara bakıyorum:
Çoğu 'Yeni döneme başlıyoruz!' diyerek, yeniliklerini daha doğrusu 2022'de yapacaklarını belirtiyorlar.
Güzel haberler…
Ama bir de bakıyorsun;
Bazılarında incelemeler aldı başını gidiyor…
Nedense bunların önüne bir türlü geçilemiyor…
Umarım artık üç beş kuruşluk menfaat için hiç kimse beklemediği, düşünemeyeceği hallere düşmez…
Bunlara değil, çoluk çocuğuna, karısına yani ailesini acıyorum…
Kendim ettim kendim buldum dünyası olsa mesele yok…
Madalyonun arka yüzü var…
 
Gündem; sokak hayvanları!
 
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında sokak hayvanlarından söz etti…
Sahipli köpeklerden de…
Bir anda gündem oldu…
İçişleri Bakanlığı'nca, 2020'den bugüne kadar tehlikeli köpek ırklarını çocukların oyun alanlarında ve vatandaşların yoğun olduğu yerlerde ağızlıksız, maskesiz gezdiren bin 964, Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları besleyen 384 kişiye idari para cezası uygulandığını açıklandı.
 
Öğrencilerin projesi
 
Bergama Şehit Ümit Özerli Ortaokulu öğrencileri tarafından sokak hayvanları için Avrupa Birliği Projesi hazırlandı.
Proje kapsamında Bergama Belediyesi tarafından verilen destek için proje yöneticilerinden Fen Bilimleri Öğretmeni Aydan Kırcan ve öğrenciler Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Umutlu'ya teşekkür ziyaretinde bulundular.
Avrupa Birliği E-twinning kapsamında yapılan 'Sokak Hayvanları İçin El Ele' Projesi ilk ay etkinliğinde okulda mama kampanyası düzenleyen öğrenciler, Bergama Belediyesi tarafından sağlanan ve kendi imkanları ile topladıkları mamalar ile okul çevresinde bulunan hayvanlara besleme yaptı.
Proje, Türkiye'den 7 okul, İtalya'dan bir okul ile birlikte hazırlandı.
 
Yaşam alanları sokaklardır!
 
İzmir Barosu tarafından sokakta yaşayan canlara ses olmak üzere bir açıklama yaptı.
İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu'ndan sorumlu yönetim kurulu üyesi Av. Şefika Yıldırım Sert'in okuduğu açıklamanın özeti şöyle:
'Yaşam hakkı tanınmayan, sömürülen, her türlü şiddet, eziyet reva; yediği bir lokma yemek, içtiği bir yudum su çok görülen hayvanlar, şimdi de barınaklara hapsedilerek yok edilmek isteniyor.
Yandaş medya tarafından pompalanarak, 'Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır.' denilerek olayın üzerine körüklenerek gidiliyor.
Oysaki 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 6. maddesinde de 'Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır.” ifadesine yer verilerek, sokakta yaşayan hayvanların yaşam alanlarının sokaklar olduğu, 'toplama' zihniyetiyle birer ölüm kampı olan barınaklara hapsedilemeyecekleri hüküm altına alınmıştır.'
Hayvanların ölümüne, tecrit edilmesine, işkence görmesine, acı çekmesine sebep olacak her türlü hak ihlalinin karşısındayız. Sokakta yaşayan hayvanlar yalnız değildir! İsteseniz de istemeseniz de onların yaşam alanları sokaklardır!