Sıradan ödüllere karşı olduğumuzu bizim gibi birçok kişinin de 'Sezarın hakkının Sezar'a verilmesi' gibi düşünerek, özellikle bazı isimler üzerinde durulması gerektiğini belirtiyorlar. Daha düne kadar, 'ayıp olur' ya da 'Bana ne derler?' gibi mahalle baskısı gibi arkadaş ya da meslektaş baskısı altında olanlar yavaş yavaş bu karanlık düşüncelerden sıyrılmaya başladılar. Bizim yazdıklarımızı şimdi parti başkanları ya da önemli isimler de belirtmeye başladı...
Tirajları yerde sürünen yandaş medya ve onların paralelinde hareket eden, CHP'de CHP'li, AKP'de AKP'li olanlar ve arkadaşlarını gammazlayanların iplikleri de ortaya çıkıyor.

Başarılı çalışmalar

Ama ülkemizde, İzmir'de güzel işlere imza atanlar da var. Örneğin; LÖSEV gibi, Çağdaş eğitimciler gibi, Türk Eğitim Derneği gibi...
Ama bunların dışında 'gerici' diye adlandırdıklarımız da var, bunlar nedense devleti, kurumları, belediyeleri bir noktada soymak için sıraya girmiş durumdalar. Belki bazılarını kandırabilirler, kendileri gibi düşünenleri bulurlar ama Yüce Türk Milletini ve birçok aydınımızı, yetkilimizi aldatamazlar, kandıramazlar, inandıramazlar.

Vatanını seven bireyler

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu önceki gün şu açıklamayı yaptı. 'İzmir'in ilk çocuk, gençlik ve sanat bienalini yapacağız!'
Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Türkiye'nin en büyük ve en yetkin sivil toplum örgütü olarak; değerlerine sahip çıkan, yetkin, bayrağını, toprağını, vatanını seven bireyler yetiştirdiklerini söyledi.

Nitelikli eğitim

Pehlivanoğlu, '38 ilde 41 okulumuz ve 1 üniversitemiz var. Türk Eğitim Derneği olarak okul açtığımız illerde rekabet koşullarını değiştiriyor, çıtayı yükseltiyoruz. O bölgedeki yoksul ve başarılı çocuklara burs veriyoruz. Kendi sivil toplum yetkinliğimizi o ile yansıtıyoruz. Amacımız nitelikli yetkin eğitim vermek' dedi.
'İzmir'de TED İzmir Koleji ve TED Aliağa Koleji olmak üzere iki okulumuz ve bir temsilciliğimiz var. Buradaki okullarımızın akademik çıktılarından memnunuz. Karşıyaka'da da bir okul açma hedefimiz var' diyen Pehlivanoğlu, TED İzmir Koleji ev sahipliğinde 7-17 Mayıs tarihleri arasında Urla'da, İzmir'in ilk ve tek Çocuk, Gençlik ve Sanat Bienali'ni düzenleyeceklerini belirtti.
Amaç; Öğrencilere sanat aracılığıyla estetik farkındalık kazandırmak ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunurken, kendilerini sanat yolu ile ifade edecekleri modern ortamları sunmak olarak belirtilti.
Türk Eğitim Derneği tarafından hayata geçirilen '10 bin Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye' kampanyasıyla tam eğitim bursu veriliyor. Burs verilen öğrencilere sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp, öğrencilerin üniversite sonuna kadar tüm eğitim masraflarını da karşılıyorlar.

Aslında sözünü etmeyecektim...
Çünkü yıllardır medyada yer alıyor, herkes mutlu ve keyifli. Ancak bazıları hariç...
Bir vatandaşımız kalabalığın fotoğrafını paylaşmış, biri de buna yorum yapmış: 'İnekler!' diye...
Aynen Gaziantep'teki AKP'lilerin söyledikleri gibi. 'Koyun!' diyenlere karşı bunlar da 'İnek' diyor halkımıza...
Kendilerine ne demeli?
'Zavallı' mı desek, yoksa bunları Urla'da yapılacak, öğrenci binaaline mi göndersek?
Bunların hakkı kötek diyenler de var, dostlarımız arasında. Binlerce kişiyi 'inek' yerine koyan iki ayaklılar bunlar...

Coşkuyla kutlanacak
 
Sizlerle paylaşmayı uygun buldum. İzmir'e bir Roman Karnavalı geliyor. Hayallerin sonsuzluğunda; dansla, neşeyle, umutla kutladığımız gün Hıdırellez!
Her yıl yorucu kış ayları geride kaldığında; tüm cemreler yeryüzüne düştüğünde kutlanması gereken bir gün mutlaka gelir herkesin aklına; Hıdırellez! Çünkü güneş yüzünü iyiden iyiye gösterdiğinde kutlanacak bir şeylerimiz olduğunu biliriz. Farklı din ve kültürlerde farklı anlamları olsa da baharı bekleyenlerin müjdecisi kendi ritüellerinin ev sahibi bir gündür Hıdırellez.
Ve bu yıl İzmir için bir ilk gerçekleşiyor. FabricHouse ve Urbantune iş birliğiyle İzmir Arena'da düzenlenecek Romanival 4 Mayıs'ta İzmir Arena'da kapılarını Hıdırellez'i kutlamak isteyen herkese açacak. El kınasından, yumurta tokuşturmaya, sokak sanatçılarıyla dans etmekten, bakla falı baktırmaya kadar gün boyu sürecek birçok aktivite katılımcıları bekliyor. Ayrıca Romanival Pazarı'ndan alışveriş yapabilir söğüşünden midyesine, turşusundan boyozuna her şeyin özenle düşünüldüğü yemek alanlarında vakit geçirebilirsiniz.
Sahnede ise; Taksim Trio, Hamdi Akatay & Tepecik Filarmoni Orkestrası, Kobra Murat, Dolapdere Big Gang, Roman müziğinin önde gelen grup ve sanatçılarıyla; Dimitrios The Music Medicine, Hakan Kabil Klarnet Project, Dj Bey ile Hıdırellez karnavalına hazır olun!

GÜNÜN HABERİ

Sağlık hizmeti alamayanlar

Dünya Sağlık Örgütü'nün açıkladığı verilere göre dünya nüfusunun en az yarısı, ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetini alamamakta. Her yıl yaklaşık 100 milyon kişi de sağlık harcamaları nedeniyle aşırı yoksulluk sınırında yer almakta. Bununla birlikte, güvensiz ve düşük nitelikli sağlık hizmetleri, her yıl dünya genelinde trilyonlarca dolara mal olmakta. Doç. Dr. Mustafa Tözün ve Dr. Öğr. Gör. Asya Banu Babaoğlu, günümüzde bireylerin sağlık ve diğer temel ihtiyaçlar arasında seçim yapmak zorunda kaldığını söyledi.