Biliyorsunuz; yandaş basının satışları halkın değişi ile yerlerde sürünüyor.
En fazla satış yapan, çoğu da dağıtılan 'Amiral Gemisi' dedikleri bir gazeteleri geçenlerde manşet yaptı:
'Turizmciler yaşadı!' diye...
Yani çok turist gelecek ve başta otelciler bayram yapacak...
Size gerçeği yetkililerin ağzından vereyim:
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Türkiye'nin Mart 2019 otel doluluklarının geçen yıla göre yüzde 5 azalarak yüzde 64.2 olduğunu açıkladı.
Oda fiyatlarının yüzde 4.6 artışla 63.3 Euro olması memnuniyet yarattı. TÜROB Başkanı Müberra Eresin, yurtdışı pazarlardan beslenen yerlerde doluluk artışının sevindirdiğini belirterek, 'Ancak iç turizm ve yurtiçi pazarlardan beslenen şehirlerde durum daha yavaş' dedi.
Demek istediği şu:
Her geçen gün kötüye gidiyoruz ama bazılarını memnun etmek için bu şekilde cümleler kuruyoruz...
Hani bir bakan var ya, dediklerini anlamamız için bir değil birkaç tane tercüman tutmamız lazım...
Aynan otellerin baharı düşüşle karşıladıkları gibi...
İstanbul ve Antalya'yı düşüşe rağmen saymayalım, bir de AKP'ye büyük destek veren yerlerdeki duruma bakalım:
TÜROB Başkanı Müberra Eresin, 'Ancak geri kalan kısımlarda, özellikle de iç turizm ve normal yurtiçi kaynak pazarlardan beslenen şehirlerde maalesef durumlar o derece parlak gözükmüyor.' diyor açıklamasının arasında...

Sözde pozitif ayrımcılık var...

Şimdi kadınların sorununa gelelim...
Hani AKP lideri Reis, 'Kadınlara karşı pozitif ayrımcılık yapacağını' söylemişti ya işte son durum:
Türkiye'deki yönetici koltuklarının sadece %17,3'ünde kadınlar oturuyor!
Türkiye'de kadın yönetici oranları oldukça düşük seyrediyor.
Yönetici kademesinde yer alan kadınlar, verimliliğe ve finansal başarıya önemli katkı sağlıyor.
Yayınlanan veriler incelendiğinde, kadın yönetici oranlarının artış göstermesine rağmen erkeklere kıyasla hâlâ düşük seviyelerde olduğu göze çarparken, kadın yönetici oranı yüksek olan şirketlerin daha iyi finansal performans sergilediği ortaya çıkıyor.
TÜİK'in 2019 yılı Ocak dönemi verilerine göre, ülkemizde 15 yaş ve üzeri toplam nüfus içindeki kadınların iş gücüne katılım oranı %33,6 erkeklerde ise %71,1.
Araştırmaya göre, en fazla kadın yöneticinin bulunduğu alan %43 ile insan kaynakları oldu. Bunu %34 ile finans, %20 ile pazarlama, %18 ile operasyonel süreçler ve %17 ile satış takip ediyor.
Kadın yönetici oranı yüksek olan şirketler, daha iyi bir finansal performans sağlıyor.
Her ne kadar rakamlar kadın istihdamında karnemizin pek parlak olmadığını ortaya koysa da araştırma sonuçları 'kadın iş gücü gerekliliği' konusundaki farkındalığımızı artırıyor.
Masada 'yer"'alan, özgüveni ile karar veren, yöneten, üreten kadınları desteklemek cinsiyet ve fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak ülkemiz ve bizler için oldukça önemli, görülüyor.

Bazen umutlanıyoruz

Son zamanlarda Haber Ekspres olarak da 'otizm' konusuna ne kadar önem verdiğimizi biliyorsunuz...
Hatta başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, istisnasız tüm belediyelerde mutlaka ve mutlaka 'engelli' masalarının dışında 'otizmle' ilgili, hasta sahipleri tarafından özel birim kurulmasını öneriyoruz, aynen Alzhehimerliler gibi...
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kendisini ziyarete gelerek, makama oturan Otizmli Eylem Şentürk'ün isteğini yerine getirdi.
Belediye Binası'nın renginin değişmesini isteyen Eylem'e söz veren İduğ, sözünü yerine getirdi.
Bornova Belediyesi'nin Büyükpark içindeki ana binası krem ve beyaz renklere boyandı.
Böylece; Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kendisini ziyarete gelen ve temsili olarak makama oturarak Belediye Başkanlığı yapan Otizmli Eylem Şentürk'e verdiği sözü tutmuş oldu.
23 Nisan'da annesi ile birlikte gelerek oturduğu başkanlık koltuğunda neşeli ve sempatik tavırları ile dikkat çeken minik Eylem, konuşmaları ve istekleri ile de fark yaratmıştı.
Yemek yapmayı ve tarif vermeyi sevdiğini söyleyen Eylem'in en büyük isteği ise beğenmediği yıpranan bina renginin değişmesi olmuştu. Başkan İduğ, dış cephe rengini önümüzdeki hafta değiştireceklerine dair söz vermişti...

GÜNÜN HABERİ

Başkan İduğ ne diyor?

Vatandaşların isteklerinin kendileri için önemli olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 'Eylem, vatandaşlarımızın isteğini en masum şekilde ifade etti.
Biz de bu isteği görev olarak kabul ettik ve en kısa sürede yerine getirdik. Her şeyden önce vatandaşlarımızın belediye binamızdaki rahatlığı bizim için çok önemli.
Çünkü biz 'Bornova Hepimizin' diyoruz.
Bu sözümüzün de gereğini yerine getiriyoruz. Bundan sonra da böyle olacak' dedi.

Sağlıklı olmak ve aşı konulu resim yarışması

İzmir Tabip Odası tarafından, 24-30 Nisan Aşı Haftası nedeniyle İlköğretim öğrencileri arasında düzenlenen 'Sağlıklı olmak ve Aşı' konulu resim yarışması değerlendirmesi jüri tarafından 29 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirildi.
Başkanlığını İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı'nın yaptığı jüride, Sanatçı Hekimler adına Dr. Figen Gürsoy, Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcisi Gülsün Solgun, Görsel Sanatlar Öğretmeni Firuzan Kök ve akademisyen Bahar Soğukkuyu yer aldı.
Beş kategoride yapılan yarışmaya 417 adet resim katıldı.
Jüri hepsi birbirinden güzel ve anlamlı resimler arasında seçim yapmakta zorlandı.
Ödül Töreni 10 Mayıs 2019 Cuma günü saat 13:30' da İzmir Tabip Odası Konferans Salonunda yapılacak.