9 Eylül...

Yalnız İzmir'in değil, Ege'nin, Türkiye'nin kurtuluş günü...

Hepimize kutlu olsun...

Gülen ve gülmeyenler

Yapılan araştırmaya daha doğrusu açıklanan Rapora göre; Ağustos'ta zamlar en çok tütün ürünlerini ve doğalgazı etkiledi!

Hazırlanan Rapora göre, dolar kuru ve faiz ekonomi gündemini meşgul ederken sigara ve doğalgaza yapılan zam, en çok konuşulan konuların başında geldi.

İhracat, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın Sivas'ta yaptığı açıklamaya göre Ağustos ayında yüzde 1,69 artışla 13 milyar 150 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Yüzde 0,27 azalışla 15 milyar 526 milyon dolar olarak gerçekleşen ithalat ise diğer bir konu başlığı oldu.

Gram altın ise yatırımcısının yüzünü güldürdü

Gram altın, Ağustos ayında yüzde 31 getiri sağladı.

Sigara ve tütün ürünlerinde uygulanan asgari maktu vergi tutarlarında artış yapıldı. Sigarada asgari maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarı yükseltilirken, paket başına vergi tutarı, 5.79 TL'den 7.79 TL'ye çıktı. Bazı mallara uygulanacak özel tüketim vergisi hakkındaki kararın yürürlüğe konulmasıyla ilgili karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gıda Harcamaları grubu Tütün, Alkollü ve Alkolsüz İçecekler alt grubunda yer alan Uzun ve Kısa Filtreli Sigaralar, yüzde 27,27 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürünler oldu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) doğal gaz fiyatlarına Ağustos ayında iki kez zam yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, yeni fiyatların 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren geçerli olacağı bilgisine yer verildi.

Raporda bunlar yer aldı...

10 bin kişi işsiz kaldı

Fransa'da yapılan bir araştırma Çin-Amerika ticaret savaşıyla Birleşik Devletler'de işyeri kaybı arasındaki ilişkiyi belirliyor.

ABD'de işyerlerinde saptanan istihdam kaybı ağustos ayında hızlanarak sürdü.

Yayımlanan bir incelemeye göre, bu kaybın 10 binden fazlasının sadece Çin ile girişilmiş ticaret savaşından kaynaklandığı görülüyor.

İşverenler de istihdam kaybının bir ağustos ayı için 2009'dan bu yana en yüksek düzeye çıktığına işaret ediyorlar.

İşsizleşme, özellikle sağlık, teknoloji ve imalat sektörlerinde temmuz ayına kıyasla hemen hemen yüzde 38 oranında sıçrayarak 53 bin 480 sayısına vardı.

Audi, rekor satış gerçekleştirdi

Çin'in lüks otomobil pazarında büyük bir marka olan Audi, ülkedeki satışlarının yılın ilk sekiz ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 arttığını duyurdu.

Şirketin açıklamasında, söz konusu dönemde Çin'de 427 bin 447 araç satışı gerçekleştiği ve böylece bu alanda bir rekora imza atıldığı kaydedildi.

Sıfır faiz fırsatı

Otomobil fiyatlarındaki yüksek artış, otomotiv sektörünü de derinden vurdu.

Satışlarda yaşanan yüzde 50'den fazla düşüşe karşı şirketlerden de art arda yeni kampanya duyuruları gelmeye başladı.

Son olarak Renault, Dacia, Seat, BMW ve Volkswagen Eylül ayı kampanyalarını açıkladı.

Renault açıklamasına göre, eylül ayında tüm binek ve hafif ticari modellerinde avantajlı başlangıç fiyatları ve artan ödemeli kredi seçenekleri ile müşterilerine cazip fırsatlar sunan Renault, ayrıca hafif ticari modellerinde sıfır faiz imkanı tanıyor.

Kampanyaya Dacia da ECO-G serisi tüm modellerinde ve Dokker hafif ticari modelinde sıfır faiz fırsatı ile katıldı.

Farklı indirim

Volkswagen Ticari'de Eylül ayına özel indirim ve faiz fırsatı katılacak. Volswagen kampanyasını peşin alım ve kredili alımlar için iki ayrı fiyatlandırma ile sürdürecek.

 Kampanya kapsamında indirimler ve kredi fırsatları 15 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecek.

Kredili alımlarda ise sunulan indirimlere ek olarak, Volkswagen Doğuş Finans (VDF) iş birliğiyle yapılan kredi kampanyası ile 48 aya kadar yüzde "1,59" faiz oranından Volkswagen Ticari Araç sahibi olunabiliyor.

FİAT'tan büyük indirim

tüketiciye olan desteğini Eylül ayında da sürdüren Fiat, kampanyasını Eylül ayı boyunca sürdürecek.

Tercihini Fiat Egea Ailesi'nden yana kullanacaklar; Mirror, Lounge, S-Design ve Sport versiyonlarını almaları halinde, Fiat Yol Arkadaşım Connect teknolojisine de ücretsiz sahip olabiliyor.

SEAT'tan yüzde sıfır fırsatı

SEAT, Leon ve Ateca modellerinde Eylül ayına özel kaçılmayacak fiyatlar ve hurda indirimine ek olarak, 50 bin TL için, 12 ay vadede, yüzde 0 faiz fırsatı sunuyor.

BMW'den cazip fırsatlar

Yarı otonom sürüş teknolojisi, harekete duyarlı komut sistemi, fren fonksiyonlu cruise control gibi üstün teknolojileriyle sınıfında fark yaratan BMW 520i, Eylül ayı boyunca 200.000 TL'ye 15 ay %0 faiz avantajıyla sunuluyor. İlave olarak, BMW 418i Coupé, BMW 418i Gran Coupé ve BMW X2 xDrive18i modelleri 100.000 TL'ye 12 ay %0 faiz avantajı ile satın alınabiliyor.

DİP EKSPRES

Türkiye-Çin ilişkilerinde İzmir dönemi

88. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamındaki Uluslararası İzmir İş Günleri' nde'Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İş Forumu' gerçekleştirildi. İzmir ve Chengdu şehirleri arasında iyi niyet mektubunun imzalandığı forumun açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 'Çin ve İzmir arasında kuracağımız köprüler ve yapacağımız ticaret anlaşmaları, bir kere daha İzmir'i Asya'ya, Çin'i ise Akdeniz'e bağlayacak' dedi.

Gençleri ödüllü yarışmayla destekliyor

İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarım alanında çalışmalar yapmak isteyen gençlere destek vermek amacıyla bu yıl dördüncü kez 'Tarım Gençlerle Yükseliyor' fikir yarışması düzenliyor.

Geleneksel hale gelen yarışmayla tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması ve rekabet gücünün artırılması için çağdaş tarımsal uygulamaların geliştirilmesi hedefleniyor.

Gençler, ödüllü bu yarışma ile tarımda yenilik yaratacak ve tarımın farklı çalışma alanları ile entegrasyonunu sağlayacak fikirler üretmeye teşvik ediliyor.