İzmir'de bir özel kurumun fizik tedavi bölümünde hemşire olarak görevini sürdüren Fatoş Sipahi, hem hayvanlara hem insanlara el uzatarak onların yaşamına dokunan bir insan olması nedeniyle çevresinde Fatoş değil 'Melek Hemşire' olarak biliniyor. Melek Hemşire haftada bir ya da iki gün yuvalardaki kimsesiz çocukların yanına gidiyor. Yeri geliyor kalacak yer bulamayan üniversiteli gençlere evinin kapısını açıyor.

Geçirdiği ağır beyin ameliyatının ardından yaşama, çok sevdiği hayvanlar sayesinde tutunan Fatoş Hemşire'nin iyilik ve sevgi dolu yaşam öyküsü herkesin yüreğinde bir umut ışığı yakacak cinsten. İzmir'de bir özel kurumun fizik tedavi bölümünde görevini sürdüren Fatoş Sipahi, hem hayvanlara hem insanlara el uzatarak onların yaşamına dokunan, dokunduğu yeri güzelleştiren bir insan olması nedeniyle çevresinde Fatoş değil 'Melek Hemşire' olarak biliniyor. Hemşire Fatoş Sipahi haftada bir ya da iki gün yuvalardaki kimsesiz çocukların yanına gidiyor. Yeri geliyor kalacak yer bulamayan üniversiteli gençlere evinin kapısını açıyor. Başka bir zaman Elazığ'daki depremden sonra hem annesini hem kardeşini kaybeden milli futbolcu Arda Turan'ın da forma gönderip maça götürdüğü tüm Türkiye'yi ağlatan minik Keko Çiçek'in manevi annesi oluyor. Yaklaşık iki yıldır da evinde beslediği iki kedinin yanısıra çalıştığı kurumun bahçesindeki sokak kedilerinin imdadına yetişip her gün öğlen onlara evinde kendi elleriyle hazırladığı yemekleri yediriyor. İyilikseverliğiyle tanınan Fatoş Hemşire iki yıl önce beyninde kitle tespit edilince önce yaşama dair tüm ümidini yitirdi. Ancak çalışma arkadaşlarının, eşinin ve minik dostlarının büyük desteğiyle 9.5 saat süren bir ameliyat atlattı.

*Beyninizde bir kitle çıkıyor ve zor bir ameliyatla atlatabiliyorsunuz. Bu süreci atlatmak ve daha kolay başa çıkabilmek için neler yaptınız? Nasıl atlattınız bu süreci? Zor olmadı mı?
 
Beynimde kitle vardı. 2 yıl önce riskli bir operasyon geçirdim. O gün bugündür daha iyiyim. Hayvanlara olan sevgim bu süreci atlatmama çok yardımcı oldu. İyileşmede en büyük nedenim onlara olan sevgim bence. Bir hafta yoğun bakımda kaldım. 9.5 saat süren bir ameliyat. 21 gün de hastanede yattım. Başhekimimizden çok memnunum. Çalışma arkadaşlarım çok destek verdi.

*Burada birçok hayvana yemeğini ve suyunu verdiğinizi görüyoruz. Evde kaç hayvanınız var? Ameliyattan sonra destek olduğunu belirttiğiniz evcil hayvanlarınızın süreci atlatmanıza nasıl yardımcı oldu?
 
Evde iki kedim daha var. Adları Ela ve Ezo. Annelerine araba çarpınca tek kaldılar. Daha bir günlük bebektiler. Onları eve aldık eşimle. Veteriner ölür dedi ama ben orada bırakmak istemedim. Tam iyileşme dönemindeydim. Denge sorunum vardı. Ben çok üzülünce eşim kutunun içinde eve getirdi. Emekleyerek onları biberonla besledim, mamalarını hazırladım. 2 ay sonra kalkabildim. Her gün iki saat yürüyordum. Çok çalışarak kalkabildim ayağa. Eşim tren şefi. Her gün ben gelmesem bu sevimli kediler aç kalır. Şu anda elimde bir tek onlar. Onlar benim çocuklarım gibi. Çocuğumuz yok. Ama onlar benim çocuğum gibi.
 
Her öğlen sokak hayvanlarını besliyor
 
Nekahat döneminin ardından izinli sayıldığı hastaneye aylar sonra dönüp çalışmaya yeniden başlayan Melek Fatoş Hemşire, her öğlen evinde kendi hazırladığı yemekleri hastane bahçesindeki sahipsiz kedi ve köpeklere paylaştırıyor.

*Peki parktaki hayvanları nasıl besliyorsunuz?
 
Yaşamak her şeye rağmen güzel. Onlarla daha da güzel. Hergün 12.00-13.00 arası kendim yemeden önce buraya gelip onları besliyorum. Vakit kalırsa meyve falan yiyorum. Kendim evde yemek hazırlıyorum her gün. Eşim de çok seviyor. Her hafta sonu markete gidip alışveriş yapıyoruz, tavuk ve et de alıyoruz. Eve gidince ilk işim onların yemeğini hazırlamak oluyor. Daha sonra kendi yemeğimi hazırlıyorum.

 
Depremzede Keko'nun manevi annesi oldu

Fatoş Hemşire'nin sevgi dolu yüreği sadece hayvanlar değil zor durumdaki her insan için aynı şekilde çarpıyor. Elazığ depreminde kimsesiz kalan Keko Çiçek'in manevi annesi olan, onunla her Pazar telefonda görüşen Melek Hemşire'nin Keko ile ilgili ilk planı yaz tatilini İzmir'de yaptırtmak. İkincisi ise Keko'nun üniversiteyi İzmir'de ve yanlarında okuması.



 
*Elazığ depreminde kimsesiz kalan Keko'nun manevi anneliğini de üstlenmişiniz. Bu süreç nasıl gerçekleşti? Bize biraz  bundan bahseder misiniz?
 
Şu anda manen bir tane yavrumuz var. Elazığ'da deprem mağduru bir çocuk. 6 yıl oldu. O zaman 8 yaşında idi. Valilik kanalıyla buldum. Bozyaka'da çalışıyordum o zaman. Deprem olduğunda haberlerde gördüm. Adı Keko. Depremde annesi öldü, kardeşi öldü. Mağdur durumda. Annesinin mezarındaki görüntüsünü görünce çok üzüldüm. Günlerce ağladım. Keko Çiçek. Eşim de bu konularda çok hassastır. Araştırdı buldu Keko'yu. Valilik aracılığıyla. Kovancılar'da hala. Babaannesi ile yaşıyor Keko. O gün bugündür her Pazar telefonda konuşuyoruz. Ben aramasam da o arar beni muhakkak. Henüz yüz yüze görmedik. Resimlerinden biliyorum bi de sesinden. Manevi annesiyim. Keko'yu buraya getirmek istiyorum. İlkokul dördüncü sınıfa gidiyor. Yazın buraya getireceğim tatil için inşallah. Sasalı'ya, denize götüreceğiz. İkimiz de izin alıp Keko'yu gezdireceğiz. Üniversiteyi kazanırsa tabi ki ona biz bakarız. İzmir'e gelip burada okumasını çok istiyorum. 2-3 ayda bir kıyafet ya da başka istediği şeyleri paketleyip gönderiyorum. İlk aldığım hediye Galatasaray formasıydı. Arda Turan ona forma almıştı o zaman, haberlerde görmüşsünüzdür. Maça da götürdüler. Keko'nun manevi annesi olmak güzel. Burayı kazansın. Biz ona bakabiliriz. Çok tatlı ve saygılı bir çocuk. Öyle bir çocuğum var işte orada.
 
İki üniversiteli onun sayesinde okudu
 
Melek Fatoş Hemşire'nin iyilikleri henüz bitmedi. Memleketi Mersin'de de kalacak yeri kalmayan iki üniversiteli genci evine alıp iki yıl boyunca okutan Melek Hemşire, iki gencin evlenip mutlu bir yuva kurmasına da vesile olmuş.
 
*Keko dışında da birçok kişiye de yardım eli uzattığınızı biliyoruz.
 
Üniversitede okuttuğum iki genç var. Hatta evlendiler. O zaman Mersin Gülnar'da çalışıyordum. Onlar da orada yüksekokulda okuyordu. Çok çaresiz kalmışlardı. Bir erkek ve bir kız. Bekardım. Onları evime aldım. Yaklaşık 2 yıl. Birlikte yaşadık onlarla. Sonra mezun oldular. Hiç unutmadılar da beni sağolsunlar. Hep aradılar. Hastalığım nedeniyle iki yıldır pek görüşemedim. Levent özel bir şirkette çalışıyor. Züleyha çalışmıyor. Üstelik Levent ve Züleyha sonradan birbirlerini sevip evlenmişler.
 
Koruyucu aile de olacak
 
Şu anda ilköğretimde okuyan Elazığlı Keko Çiçek'in üniversiteyi kazanmasını ve gelip İzmir'de okumasını dört gözle bekleyen Melek Hemşire, her hafta gittiği çocuk yuvası ziyaretlerini de sürdürüyor. Melek Hemşire, çocuk yuvasında kalan çocuklardan birisine de koruyucu aile olmak istiyor.

*Çocukları çok sevdiğinizi ve her hafta çocuk yuvasına ziyaret gerçekleştirdiğinizi biliyorum. İleriki dönemlerde yuvadan bir çocuğun koruyucu ailesi olma isteğiniz vardı sanırım


Yuvadakiler hepsi benim çocuğum. Karşıyaka'daki yuvaya gidiyoruz sürekli. Ben Mersinliyim. Orada çalışırken de yuvadaki çocukları düzenli olarak ziyaret ederdim. Bekar iken de giderdim. İnsanlarla da hayvanlarla da bağım iyi. Her canlıyı seviyorum. Haftada bir gün gidiyoruz. Henüz koruyucu aile olamadık ama çok istiyoruz. Henüz çalışıyoruz o nedenle koruyucu aile olacağımız çocuğa yeterli vakit ayıramayız endişesiyle bekleme kararı aldık. İnşallah eşim emekli olunca koruyucu aile de olacağız resmen.



Keko'nun dramı

Elazığ'da 2010 yılında meydana gelen deprem sonrası bölgeden yürek burkan hikayeler gelmiş, Okçular köyünde enkazdan sağ çıkarılan 8 yaşındaki Keko Çiçek'in dramı yürek burkmuştu. Keko Çiçek'in annesi Ayten ve kardeşi Emre Çiçek, akrabaları tarafından yıkılan evlerinin enkazından ölü olarak çıkartılmıştı. Keko, ailesinin öldüğünü öğrenince enkazın altına girerek annesini aramıştı. Depremde parmağı yaralanan Keko'nun kendi acısını unutup enkazın altına yatması, görenleri gözyaşlarına boğmuştu. Sağlık görevlilerinin de ikna edemediği Keko'yu sonunda babaannesi sırtına alıp, parmağındaki yaraya pansuman yapmak için ambulansa götürmüştü.

Daha sonra Keko Çiçek'in koyu bir Galatasaray taraftarı ve Arda Turan hayranı olduğu, yıldız futbolcuyla buluşmak istediği öğrenilmiş, Arda Turan ise Keko'nun bu isteğini yerine getirerek ona forma hediye etmişti.