Armutalan Mahallesi'ndeki orman yollarına dökülmüş onlarca moloz ve çöp, tepki çekti. Çevreciler ile orman ekiplerinin aralıklarla yaptığı temizlik çalışmalarına rağmen her geçen zaman molozlara yenisi ekleniyor. Marmaris Belediyesi Katı Atık Alanı'nda imha edilebilecekken, 50 lira ödememek için ormanlık alanların kirletilmesi ayrıca üzüntü yarattı. Moloz dökümü sırasında yakalanılması halinde bu kişileri para cezasının beklediği ifade edildi. Ancak gözünü karartan bu kişilerin yakalanmamak için gece karanlığını tercih ettiği belirtildi. Sorunun çözümü için bölgeye MOBESE kamera sisteminin kurulması önerildi.

TAKİBİ ZOR AÇIKLAMASI

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, orman yollarına dökülen moloz ve çöplerin gece gerçekleştiğini ve bunun takibinin çok zor olduğunu belirtti. Moloz dökümü sırasında yakalanılması halinde o kişi hakkında zabıt tutularak konunun mahkemeye taşındığını belirten yetkililer, "Hakim çöp dökülen alanın kıymet taktirini bilirkişi raporuyla belirledikten sonra ormanın yeri ve kıymetine göre verilecek para cezasını da belirliyor. Bunun alt veya üst sınırı yok. O anki bilirkişi raporunda alanın genç orman olması, yakınında derenin bulunması gibi etkenler cezanın artmasına neden oluyor. Ceza miktarı dökülen alanın kıymetine göre değişiyor" dedi.

50 LİRA VERMEMEK İÇİN

Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, "Orman içlerine biz bakmıyoruz. O yolları genelde traktörle moloz götürenler kirletiyor. Yoksa çöplük alanına dökümlerde bir kamyondan 50 lira alınıyor. Belediyeye yapılan müracaatlarda elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hatta bazıları belediyenin araç parkına biriktiriyor biz oradan alıyoruz. Traktör şoförü taşıma bedeli olarak düşük rakam istiyor. Molozlar, hem 50 lira döküm bedelinden kurtulmak ve hem de daha az mazot yakmak için orman yoluna döküyor. Aslında ormanın bu tür yollara MOBESE kamerası koyması gerekir" dedi.