Bodrum Belediye tarafından 6 hafta önce başlatılan 'Denize En Çok Mavi Yakışır' kampanyası çerçevesinde cennet Göltürkbükü Plajı'ndaki temizlik çalışmasına 15 dalgıç katıldı. Belediyede görevli dalgıçlar, denizin 5 ile 20 metre arasındaki derinliklerde yaptıkları 6 saat süren temizlik çalışmasından pek çok atık çıkardı.

Temizlik çalışmalarına destek veren Türk pop-rock şarkıcısı, besteci, söz yazarı ve aranjör Selçuk Alagöz, deniz dibindeki kirlliğe tepki gösterip, "Tatile geliyorlar, yediklerini, içtiklerin ve kullanmadıkları ne varsa denize atıyorlar. Denizi çöplüğe çevirmişler. Bu manzaraya dünyanın herhangi bir plajında rastlayamazsınız. Kirlilikte birinciliği kimseye kaptırmadık. Emeği geçen tatilcilere teşekkür ediyoruz. Gördüğünüz gibi el arabası dahil tabela, lamba, teneke, saksı, oto lastiği, atık su borusu, içki şişeleri tabak, halı, battaniye, çarşaf, bardak, meşrubat şişelerine kadar ne ararsanız var. Süpermarket gibi. İskelelerde oturup güneşlenmişler, ellerine ne geçtiyse çöp yerine denize atmışlar" dedi.

'HER GEÇEN GÜN DAHA KÖTÜ OLUYOR'

Bodrum Belediyesi Dalgıç Ekibi Başkanı Deniz Büyüksöylemez ise 25 yıldır Bodrum'da dalış yaptığına dikkati çekip, "Ne yazık ki denizimizin her geçen gün daha da kirlendiğini görüyorum. Tatil yapan nüfus sayısı arttıkça kirlilik te artıyor. Temizlemek çözüm değil, kirletmeme bilincini aşılamalıyız" diye konuştu.

Toplanan 1.5 ton atık, Götürkbükü Sahili'nde bir süre sergilenip, belediye çöplügüne götürüldü. Denizden çıkartılanlar atıklar, görenleri şaşkına çevirdi.

Aynı plajda geçen 5 Nisan'da yapılan deniz dibi temizliğinde de 1 ton atık çıkartılmıştı.