Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı kapsamında 2014 yılında, İspanya 573, Yunanistan 407, Türkiye ise 397 plaj ile üçüncü sırada yer almıştı. 2015 yılında ise İspanya'nın 578 plajından sonra Türkiye 436 plaj ile ikinci sırada yer aldı. Plajların yanında 22 marina da Mavi Bayrak almaya hak kazandı.

TÜRÇEV'den bugün yapılan yazılı açıklamaya göre, 2015 yılında uluslararası alanda Mavi Bayrak uygulaması yapan 50 ülkede, toplam 3 bin 468 plaj ve 697 marinada Mavi Bayrak dalgalanacak. 15 gün ara ile sezon süresince yapılan deniz suyu analizleri, plajı kullananların güvenliğini öngören can kurtaran bulundurulması, su sporları ile yüzme alanının ayrılması, acil durum planı, çevre yönetimi ve engelliler için olanakları içeren kriterleri ile, Mavi Bayrak tatil programı yapanların ve aynı zamanda tur operatörlerinin aradığı bir eko-etiket olduğunu belirten TÜRÇEV Başkanı Rıza Tevfik Epikmen "Bu özelliği ile turizm sektöründe ve uluslararası turizm pazarında ayrı bir yeri var. Bayrak sayısının çok olması, aynı zamanda plajlarımızın mikrobiyolojik açıdan temiz ve çevre yönetimi yönünden duyarlı olduğunun bir belgesidir. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı olarak, yerli ve yabancı konuklarımızın mavi bayraklı koy ve plajlarımızda iyi bir tatil geçirmelerini dileriz" dedi.

ANTALYA LİDER MUĞLA İKİNCİ SIRADA YER ALDI

Türkiye'de Antalya'da 200, Muğla'da 95, İzmir'de 45, Balıkesir'de 29, Aydın'da 26, Tekirdağ'da 1, İstanbul'da 5, Yalova'da 3, Kocaeli'de 2, Zonguldak'da 1, Samsun'da 1 ve Adana'da 1 Mavi Bayraklı plaj bulunuyor.