Eşi ve bebeğiyle Kuşadası'ndaki tatilden ülkesine dönerken yol kenarında ağlayan terk edilmiş bir bebek bulan ve onu emzirdikten sonra yetkililere teslim eden Danimarkalı fedakar anne Maria Sacha Kristensen, bebeği evlat edinmek istediğini söyledi. Danimarka'ya dönen Maria Sacha Kristensen duygularını SABAH ile paylaştı. Evine döndükten sonra kendini çok üzgün hissettiğini anlatan Kristensen, sürekli emzirdiği bebeği düşündüğünü söyledi. Bebeği yol kenarında terk edilmiş halde gördüğünde gözyaşlarına hâkim olamadığını belirten Kristensen şöyle konuştu: "Benim de emzirdiğim bir oğlum var. Bebeği görünce bir anne olarak ağladım. İlk başta sağlık durumu kötü olabilir diye endişe ettim, fakat sütümü verdikten sonra gözleri açıldı. Sütüm ona çok iyi geldi. Ağladıktan sonra onu bulduğum için de çok sevindim. Şimdi onu düşünüyorum. Umarım sağlık durumu daha da iyi olacak." Kendisinin 6.5 aylık hamile olduğunu da vurgulayan Kristensen, "Bebeği almayı isterim. Onu tekrar görmeyi çok istiyorum" diye konuştu.

TEŞEKKÜR MEKTUBU

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise büyük bir fedakârlık yaparak yolda bulduğu bebeği emziren Danimarkalı turistin adresini bulup bir teşekkür mektubu yazacağını söyledi. Danimarkalı turistin hem annelik hem de insanlık duygusuyla bebeği emzirmesinin takdir edilecek bir durum olduğunu ifade eden Kaymakam Boyacı, "Gurur duyduk. İleride şartlar ve imkânlar değerlendirilip Kuşadası ya da Selçuk'ta ödül olarak onları misafir etmek isteriz" diye konuştu. İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekeriya Ertaş Danimarkalı annenin davranışının takdir edilmesi gereken bir durum olduğunu vurguladı. İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, hastanede 'Ceren' ismi verilen bebeği koruma altına aldı. Minik bebeğin Karşıyaka Çocuk Yuvası'na götürüleceğini ifade eden yetkililer, "Emniyet güçleri de biz de bebeğin ailesini araştırıyoruz. Bulunursa aile hakkında hukuki işlem yapılacak. Ailenin bulunması durumunda pişman olup olmadığına ve ekonomik durumuna bakılacak. Araştırma sonunda bebeğin yuvada mı yoksa aile yanında mı kalacağı kararlaştırılacak" dedi.

Annesi, ayağındaki mürekkepten bulunacak


İki günlük olduğu tahmin edilen bebeğin ayağında mürekkep izi bulunması nedeniyle hastanede dünyaya geldiğinin tahmin edildiği, bu ayak izi sayesinde anneye ulaşılmaya çalışıldığı bildirildi. Minik bebeği emziren Sacha Kristensen'in ülkesinde huzurevinde hastabakıcı olarak çalıştığı, eşi Kent Sörensen Kristensen'in ise marangoz olduğu, çiftin Mukas isminde bir oğlu olduğu belirtildi.

Ağaç altına bırakılmıştı

Hayat kurtaran tesadüf, önceki gün saat 11.00 sıralarında Menderes- Kuşadası Yolu Yonca köy mevkisinde yaşandı. 2 gün önce doğduğu tahmin edilen kız bebek kimliği henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişilerce yola 3-4 metre mesafedeki ağacın altına bırakıldı. Sepet içinde ağlayan bebeği şans eseri yoldan geçmekte olan taksinin şoförü Abdullah Orbay fark etti. Tatilleri bittikten sonra Danimarka'ya dönen turistleri İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na götüren Orbay, bebeği görünce aracı durdurdu. Turistlerle araçtan inen Orbay sepeti açınca içinde yeni doğmuş kız bebek olduğunu gördü. Danimarkalı turist yeni doğmuş bebeğin aç olduğunu anlayınca anne şefkatiyle minik bebeği emzirdi. Taksi şoförü Orbay da durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Selçuk Devlet Hastanesi'ne götürülen bebeğe çalışanlar 'Ceren' ismini verdi. (Sabah)