Evli ve iki çocuk babası İ.D., dün saat 15.30 sıralarında, motosiklet yüklü 15 RA 723 plakalı TIR'ı, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü binası karşısındaki AK Parti Denizli İl Başkanlığı önüne park etti. Daha sonra TIR'ın etrafına benzin döken İ.D., ardından kendini şoför mahaline kilitledi. Buraya da benzin döken İ.D., eline aldığı çakmakla TIR'ı ateşe vereceğini söyledi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen polis ekipleri, yolu araç ve yaya trafiğine kapatıp, İ.D.'yi ikna etmek için uzun süre çaba sarfetti.

Bir ara camı açarak polislerle konuşan İ.D., "29 bin lira vererek dorsesiz ikinci el bir TIR aldım. Borcunu da çalışıp, ödedim. Ancak, TIR'ı satın aldığım kişi senetlerimi geri vermediği gibi bir de 17 bin lira borç çıkarttı. TIR'ın bazı evrakları eksik olduğu için nakliye de yapamıyorum, mağdurum. Kendimi de TIR'ı da yakacağım" dedi.

Polislerin, kendisine gereken yardımı yapacaklarını belirtip, sakin olmasını istedikleri İ.D. ikna olup, elindeki çakmağı bırakıp, TIR'dan indi. İ.D., ifadesine başvurulmak üzere Kınıklı Polis Merkezi'ne götürülürken, itfaiye TIR'ı köpükle yıkadı.

AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin ise, olayın partileriyle bir ilgisi olmadığını belirtip, İ.D.'nin sorunun çözümü için yardımcı olacaklarını söyledi. Tin, İ.D.'nin TIR'ı tesadüfen partilerinin önüne park ettiğini kaydetti.