Rampanın yapılmasından sonra rahatlıkla sahile inerek denize girebilen engelliler, Datça Belediyesi’nin diğer tüm belediyelere örnek olması diledi. Bir yaşında geçirdiği çocuk felci hastalığından sonra yürüyemeyen evli ve bir çocuk babası 48 yaşındaki Ömer Hakan Babacan, Hastanealtı Plajı'ndaki engelliler rampasını ilk kullanan kişi oldu. Hayatında hiç yürümediğini belirten Babacan, "Bugün hayatımın en mutlu günü. İki bacağım birden tutmadığı için, yıllarca tekerlekli sandalyenin elverdiği ölçüde kendi başıma hareket edebiliyor ve birçok şeyden mahrum kalıyordum. Denize girip çıkmakta benim için tam bir eziyet oluyordu. Bugün rampam yapıldı, çok mutluyum. Şimdi rahatlıkla sahile inebiliyor ve denize girip yüzebiliyorum" dedi.

Daha önce merdivenlerden adeta sürünerek sahile indiğini ifade eden Babacan, "Datça Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Datça’nın tüm belediyelere örnek olmasını diliyorum. Ben Bodrum’a da gittim. Orada engelliler için tek bir yol, tek bir kaldırım rampası yok. Eğer plajda bir de engellilerin de yararlanabileceği tuvalet yapılırsa, Datça’da sorun kalmayacak" diye konuştu.

Tüm engellileri sokağa çıkmaya çağıran Babacan, "Evde kapanıp kalmasınlar. Bu dünya hepimizin. Bizler de bu dünyanın nimetlerinden ve kamunun hizmetlerinden yararlanalım. Gelin, tekerlekli sandalyelerinizle buradan rahatlıkla denize girin. Artık bizim de bir yolumuz var. Kimseye muhtaç olmadan sahile inip çıkabiliyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi