Olay, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde bugün saat 10.00 civarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre tedavi olmak için hastaneye giden 38 yaşındaki Hörü Sarıkaya hastanenin kantinine gitti.

Kantinde bulunduğu sırada 75 yaşındaki Hasan Hüseyin Ceylan, kadının yanına yaklaştı ve tabanca ile başına ateş etti. Kanlar içinde yere yığılan kadına hemen hastanedeki doktorlar müdahale etti ancak kadın kurtarılamadı.

Olayın ardından Ceylan polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili henüz bir ayrıntı verilmedi.

İMAM NİKÂHI İDDİASI

Hastanede yaşanan dehşetle ilgili imam nikâhı iddiası ortaya atıldı. İddiaya göre Hürü Sarıkaya, kendisini öldüren Hasan Hüseyin Ceylan’ın eski eşinin bakıcısı olarak çalışıyordu. Eşi hayatını kaybedince Ceylan kendisinden 37 yaş küçük Sarıkaya'ya imam nikâhı kıydı, üzerine arsa yaptı. Bir süre sonra Sarıkaya, Ceylan'dan ayrıldı. Ceylan, dolandırıldığını savunup genç kadını öldürdü.

İfadesinde Hörü Sarıkaya’nın kendisinden, arsalarından birini üzerine yapmasını istediğini, tapuyu verdikten sonra da ortadan kaybolduğunu öne sürdü.

TAKİP ETMİŞ

Saldırganın bu olaydan sonra Sarıkaya’yı bir süre takip ettiği ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi kantininde gördükten sonra da "Beni kandırmayacaktın" diye bağırarak tabancayla 3 el ateş ettiği kaydedildi.

Ceylan emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.
Editör: Haber Merkezi