Olay Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde meydana geldi. Marmaris'te tatil yapan Türk asıllı Avusturya vatandaşları Sun Özhan, Nil Özhan, Şeniz Özhan ve Batu Özhan'ı taşıyan bot ile İngiliz turistler Regina Fiedler ve Antony Richard Cobb'un bulunduğu zodyak bot çarpıştı. Dün saat 21.00 sıralarında meydana gelen kazada 6 kişi denize düştü. Olayı gören vatandaşlar denize atlayarak kazazedeleri denizden çıkardı. 6 yaralı, olay yerine gelen ambulanslarla Marmaris'teki hastanelere kaldırıldı.

Sun Özhan'ın ambulansta giderken hayatını kaybettiği belirtildi. Özhan'ı hayata döndürme çalışmaları Marmaris Devlet Hastanesi'nde de sürdü ancak Özhan kurtarılamadı.

Ayak parmaklarında kesikler bulunan Nil Özhan ise Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümü'ne sevk edildi. İngiliz turist Antony Richard Cobb'un ise el parmaklarının kopma tehlikesi bulundu ve İzmir Ege Üniversitesi Mikro Cerrahi Bölümü'ne sevk edildiği açıklandı. Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırılan diğer 3 yaralının ise tedavilerinin tatamlandığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.