Afyonkarahisar'da kitap evi işleten Şerafettin Külcüoğlu, 7 Nisan'da Kadınana Caddesi'ndeki boş arazide kurduğu çadırda kitap fuarı açtı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden aldığı izinle 7 Mayıs'a kadar açık kalacak fuara dün öğle saatlerinde gelen Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, belediyeden izin alınmadığını belirtip, kapatılmasını istedi. Sözlü uyarıda bulunan görevliler, saat 16.00'ya kadar kapatılmadığı takdirde fuarı mühürleyecekleri uyarısında bulundu.

Öğleden sonra tekrar gelen zabıta görevlileri, uyarılara rağmen fuarı kapatmayan işletme sahibi Şerafettin Külcüoğlu ile tartıştı. Bunun üzerine tutanak hazırlayan zabıta görevlileri, Şerafettin Külcüoğlu'na imzalamasını söyledi. Avukatı Ünal Demirkan'ın gelmesini beklediğini, avukatı gelene kadar tutanağı imzalamayacağını belirten Külcüoğlu'na, Kabahatler Kanunu'nun 38'inci maddesi olan 'Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımları işgal eden veya buralarda mal satışa arz eden kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından idari para cezası verilir' hükmüne dayanarak 91 lira ceza yazıldı.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ALDI

Fuar için belediyeden izin alınmadığını söyleyen zabıtalara karşılık Külcüoğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden izin aldığını belirterek izin belgesini gösterdi. Tartışmalar sürdüğü sırada fuara gelen avukat Ünal Demirkan, belediyenin kapatma kararına karşı, yürütmeyi durdurma kararı aldığını söyledi. Mahkeme kararını alan zabıta görevlileri, alandan ayrıldı.

Fuar için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden izin alındığını hatırlatan Avukat Demirkan, "Galiba yasaların ilgili hükümleri yanlış yorumlandı. Kapatma cezası, ancak bandrolsüz ürün satıldığında uygulanabilir. Burada bandrollü ürün satılıyor. Maliyeye durum fuar açılmadan bildirildi" dedi. Avukat Demirkan, para cezasının iptali için de başvuracaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi