Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye bağlı Eynez Maden Ocağı'nda çalışan işçiler, bu ay ücret alamadıkları için Cengiz Topel Meydanı'nda biraraya gelip protesto yürüyüşü yaptı.

Ücretlerini alamadıklarını söyleyen yaklaşık 150 Eynez Maden Ocağı işçisi, Soma Cengiz Topel Meydanı'nda buluştu. Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye bağlı diğer ocaklar olan Işıklar ve Atabacası ocaklarında çalışanların ücretlerini 4 gün önce aldıklarını belirten işçiler, Ege Bölgesi Maden İşçileri Sendikası girişimi ile yapılan görüşmeler sonucunda kendilerine bugün için söz verildiğini kaydetti. İşçiler, 'Esnaf uyuma madencine sahip çık', 'Madenci burada hükümet nerede?' sloganları eşliğinde Beşyol Mevkii'ne doğru yürüyüşe geçti.

KAYMAKAM AÇIKLAMA YAPTI

Soma İlçesi'nde 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye bağlı Eynez Maden Ocağı'nda ücret alamadıkları için yürüyüşe geçen işçilere Soma Kaymakamı Bahattin Atçı açıklama yaptı. Cengiz Topel Meydanı'nda biraraya gelerek sloganlar eşliğinde Beşyol Mevkii'ne doğru yürüyüşe geçen ve sayıları giderek artan yaklaşık 400 işçi, Ege Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürlüğü önüne geldi. İşçilerin oturma eylemi yaptığı sırada kendilerine açıklama yapan Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, "Atabacası ve Işıklar ocaklarında çalışan arkadaşlarınız maaşlarını aldı. Sizin maaşlarınız için de Bakan ile milletvekillerimiz görüşüyor. Maaşlarınızı bugün alacaktınız. Fakat Bakan dışarıda olduğu ve talimat vermediği için sizin maaşlarınız bugün ödenmedi. Sizleri mağdur etmemek için çalışıyoruz. En kısa zamanda sizler de maaşlarınızı alacaksınız. Ayrıca kömür sorunu çözüldü. En kısa sürede kömür dağıttıracağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi