Geçtiğimiz hafta Manisa'da bulunan 5 derneğe operasyon yapılmıştı. Derneklerin 'paralel yapı'ya destek verdiği iddiası ile polis baskın ve arama yapmıştı. Bugün operasyonda ikinci dalga operasyonu yapıldı. 'Paralel yapı'ya destek verdiği iddia edilen 6 derneğe polis baskın yaptı. Eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda derneklerde arama yapıldı ve evrak ve bilgisayarlara el koyuldu.

Manisa’da geçtiğimiz hafta 5 derneğe “paralel yapı”ya destek verdikleri iddiasıyla baskın yapılmıştı. Operasyon sonrası Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren “Bugüne kadar bağış, himmet, kurban ve kurs parası adı altında örgüte yardım olarak alınan paralar söz konusu. Amacımız yaptıkları çalışmalara devam edememeleridir Manisalı hayırseverleri ve bu işe bugüne kadar gönül verenlerden artık dönmelerini istiyoruz.” açıklamasında bulunmuş ve operasyonun süreceğini bildirmişti.

Bu açıklamaların ardından bugün de Manisa’daki operasyonda ikinci dalga geldi.  “Paralel Yapı”ya finansman desteği sağladığı iddiasıyla 6 dernek bürosuna eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde, Kimse Yok mu Derneği Manisa Şubesi, Sağlık ve Eğitim Derneği, Moris Şinasi Milletlerarası Çocuk Sağlığı Derneği, Manisa Halk Eğitim ve Öğretim Sağlık ve Sosyal Yardım Derneği, Manisa Havacılık Topluluğu Spor Derneği, Feza Eğitim ve Kültür Vakfı’nın bürolarında arama yaptı.

Çevik kuvvet ekipleri, dernek binalarının çevresinde güvenlik önlemi alırken, KOM Şubesi ekipleri de derneklerdeki bilgisayar ve evraka el koydu. Arama yapılan derneklerin, “Paralel Yapı”ya finansman desteği sağladıkları ileri sürüldü.