Ölüdeniz Beldesi Hisarönü Mahallesi'nde engelli ve yetiştirme yurdu öğrencilerinin kamp yaptığı İstanbul Bakırköy Belediyesi'ne ait tesisin foseptik sularının, yaklaşık 6 aydır dere yatağına bırakıldığı iddia edildi. Kanala bırakılan pis sular nedeniyle zor günler geçiren çevre sakinlerinin kötü koku ve aşırı sinek tehdidinin yanında bulaşıcı hastalıklarla mücadele ettikleri kaydedildi. Şikayetler üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından inceleme başlatılırken, dere yatağından alınan numunelere ilişkin sonuçlar henüz açıklanmadı.

'KÖPEĞİM ZEHİRLENDİ, OĞLUM İLAÇ BAĞIMLISI OLDU'


Pis suların kötü koku ve aşırı sinekle birlikte bulaşıcı hastalıklara neden olduğunu belirten bölge sakinlerinden İsmail Yılmaz, foseptik nedeniyle bahçesinde beslediği köpeğinin rahatsızlanarak telef olduğunu söyledi. Hisarönü ve Ovacık mahallelerinde kanalizasyon sistemi bulunmadığını anlatan Yılmaz, kamptaki foseptik suyunun vidanjörle çekilmesi yerine dere yatağına bırakıldığını ileri sürdü.

NUMUNE ALDILAR


Pis suyun içme suyuna karıştığından endişe duyduklarını aktaran Yılmaz, "Öyle ki eşim ve 2 çocuğum sürekli hasta oluyor. 1 yaşındaki oğlum sürekli ilaçlara bağımlı yaşıyor. 6 aydır konuya bir çözüm bulunmasını bekliyorum. Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle görüştük. Bakanlıktan yetkililer geldi ve buradan numune aldı. Şimdi sonuçları bekliyoruz. Burası bir turizm beldesi. Binlerce turist buraya tatile geliyor. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

İDDİALARI YALANLADI


Kampın işletmecisi Şeramuz Demirbuğa ise iddiaları yalanladı. Bakanlık yetkililerinin tesisten numune aldıklarını doğrulayan Demirbuğa, tesislerinde arıtma sistemi bulunduğunu, dere yatağına bırakılan suyun da arıtılmış su olduğunu söyledi. Kendilerine yönelik karalama kampanyası yürütüldüğünü ileri süren Demirbuğa, "Ben bu arıtmadan aldığım suyla bahçemi suluyorum. Su arıtma sisteminden geçtikten sonra dere yatağına bırakılıyor. Bu iddiaları kesinlikle kabul etmiyorum. İsteyen gelsin sistemin çalışıp çalışmadığını kendi gözleriyle görsün" diye konuştu.