Denizli'de kendisini polis olarak tanıdan kişiler, şehit annesi 65 yaşındaki Ayşe Acar'ı dolandırdı. Oğlunun tutuklanacağını söyleyen dolandırıcılar, yaşlı kadının telefonu kapatmasına izin vermedi ve 33 bin 700 lirası nakit, gerisi de ziynet eşyası olan toplamda 65 bin TL dolandırdı.

Eve taksiyle gelip paraları alan şüpheliler daha sonra kayıplara karıştı. Dolandırıldığını daha sonra anlayan Acar polise başvurdu.

1999 yılında, PKK'nın bombalı saldırısında oğlunu şehit veren Ayşe Acar: "Ben bir şehit annesiyim. Geçtiğimiz gün ev telefonu çaldı. Telefondaki kişi polis olduğunu söyleyip 'Oğlunu tutuklayacağız' dedi. Çok korktum. Evdeki ziynet eşyalarını toplamamı istedi. Şoka girdim, kimseyi arayamadım. Evdeki takıları eve gelen ve polis olduğunu söyleyen kişiye verdim. Benden bankadan da paramı çekmemi istedi. Eve taksi geldi, beni bankaya götürdü. Bankadaki paramı da çektim, eve geldim. Aynı şahıs yine eve geldi ve parayı da alıp gitti. Sonra oğlumu telefonla arardım ve dolandırıldığım ortaya çıktı. Nakit para ve altınlarla birlikte 65 bin liraya yakın birikimim gitti."