Manisa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki beşinci duruşmaya; tutuklu sanık Semih Çapar, öldürülen Burcu Çapar'ın babası Süleyman Akyol, annesi Fatma Akyol, sanığın avukatı Emin Uz, Burcu Çapar'ın ailesinin avukatı Mehmet Özyolcu katıldı. Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Manisa Platformu ile Manisa Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri de duruşmayı izledi.

DOKTORDAN ÇARPICI İFADE

Davanın bu celsesinde; çağrılmasına rağmen geçen duruşmaya katılamayan Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'nde görevli Dr. Ülkün Ünlü Uysal, dinlendi. Burcu Çapar'a acilde müdahale eden Dr. Uysal, olay gününü anlattı. Doktor Uysal, "Burcu Çapar acil servise getirildiğinde bilinci kapalıydı. İlk olarak Çapar'ın yüzünde ve kafasında birçok darp izi gördüm. Ayrıca yaptığımız tetiklerle 7 aylık hamile olduğunu öğrendik. Çapar'ın yüzünde sanki tost makinasında olan izler gibi izler vardı. Kafasında da darp izleri. Bu yumrukla filan olacak izler değil. Sert bir cisimle olabilecek izlerdi. Beyninin sağ tarafından ciddi bir kanaması olduğu için ameliyata aldık. 3.5 saat ameliyat sürdü. Yüzündeki darp ve kafasındaki izlerin bir otomobilden düşme veya düşürülme neticesinde olacağını sanmıyorum. Burcu Çapar'ın kafasında ve yüzünde darp izleri vardı. Kollarında veya bacağında düşme veya düşürülmeye bağlı olarak ciddi travma izleri yoktu" diye ifade verdi.

SANIK İTİRAZ ETTİ

Ardından söz alan sanığın avukatı Emin Uz, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun verdiği raporda Burcu Çapar'ın 'düşme veya düşürülme neticesinde yaşanan travmaya dayalı ölüm olayı' raporunu hatırlattı. Sınak Semih Çapar ise "Eğer ben kafasına bir cisimle vurmuş olsam iz olmaz mı? Kafasında kanama olmaz mı? Ama kafasında iz veya kanama yoktu. Ben bunların hiçbirini kabul etmiyorum" dedi.

SANIĞIN KIZININ İFADESİNİ HATIRLATTI


Duruşmada söz alan Burcu Çapar'ın ailesinin avukatı Mehmet Özyolcu, bir önceki duruşmada çiftin 5 yaşındaki kızı E.T.'nin CD'ye alınmış görüntülü ifadesi hatırlattı. Özyolcu, "Minik kızın ifadesinin deşifresinde, olay gününü anlatırken annesini otomobilden düştüğüne veya düşürüldüğüne yönelik bir ibare yok. Küçük çocuğun, babası Semih Çapar'ın annesini aşağıdan indirerek ayağıyla kafasına vurduğuna yönelik ifadesi vardır" dedi.

Son kez söz alan sanığın avukatı Emin Uz, "Doktor mahkemeye verdiği ifadesinde kendi düşüncelerini belirtip darp olabilir demiştir. Ancak İstanbul Adli Tıp'ın verdiği rapor bunun tam tersini söylemektedir. Mahkeme doktorun ifadesi ile adli tıbbın verdiği raporu bir değerlendirerek karar vermesini talep ediyoruz. Ayrıca İstanbul Adli Tıp Heyeti'nden olayın nasıl gelişebileceği ve nasıl olabileceği yönünde görüşlerini belirten bir rapor alınmasını talep ediyoruz" diye savunma yaptı.

16 HAZİRAN'A ERTELENDİ

Konuşmaların ardından mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Heyeti'nden olayın nasıl gelişip yaşanabileceği yönünde görüş için duruşmayı erteledi.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Duruşma öncesi basın açıklaması yapan Manisa Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi 30 kişilik bir grup, 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız', 'Asla Yalnız Yürümeyeceksin' ve 'Burcu İçin Adalet İstiyoruz' sloganları attı. Açıklamayı yapan Semiha Hasgör, insan hayatının iktidar, makam ve isimlerden daha kıymetli olduğunun altını çizerek, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kadın cinayetlerini işleyen katillere karşı 'Yasayı çıkardık ve ağırlaştırılmış müebbet yaptık' diyor. Eğer gerçekten doğruysa biz zaferimizi kazandık demektir. Ancak çıkarılan yasayla ilgili hala bir uygulama görmedik. Bu nedenle kadın katillerinin en ağır cezayı alması için olan mücadelemiz devam edecek. TBMM tatilden çıktıktan sonra yine kapısına kadar gidip, kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesi konusunda haykırışlarımızı yapacağız" diye konuştu.