Kuşadası Belediye Meclisi toplantısında, yakın arkadaşlarından meclis üyesi CHP'li avukat Ömer Günel, Dimitri Thanos'un Türk dostu ve kardeşi olduğunu belirterek fahri hemşehrilik verilmesini önerdi. Haftanın üç günü Kuşadası'a gelen ve geniş arkadaş çevresi bulunan Dimitri Thanos'un iki ay önce kalp krizinden hayatını kaybettiğini hatırlatan Günel "Dimitri iki ülke insanlarının kardeşliği için çok çaba harcadı. Türkiye'yi ve Kuşadası'nı çok severdi. Tüm hayali bir Türk kızıyla evlenmekti. Türk-Yunan müziği hayranıydı. Zamanının büyük bölümünü Kuşadası'nda geçirirdi. Ne yazık ki 36 yaşında kalbine yenik düştü. Kendisine Kuşadası'nın fahri hemşehrilik beratı verilmesini öneriyorum" dedi.

Oturumu yöneten Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Esat Altungün ile diğer meclis üyelerinin de olumlu görüş bildirmesi üzerine Dimitri Thanos'a fahri hemşehrilik beratı verilmesi kararlaştırıldı.

Beratın önümüzdeki günlerde aynı zamanda Kuşadası'nın kardeş kenti olan Samos'un Valisi Stelyo Thanos'a teslim edileceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi