Olay, dün saat 20.30 sıralarında Muğla'ya Fethiye'nin Gökben Mahallesi Başkent Sokak'ta meydana geldi. 45 yaşındaki Metin Akça, yayla evinde yazı geçirdikten sonra ailesiyle birlikte Başkent Sokak'taki evine döndü. Eve dönen Akça'nın elektrik şalterini açmasından kısa süre sonra bodrumdaki samanlıktan dumanlar yükselmeye başladı.

Akça ve yangını fark eden komşuları hortumlarla yangına müdahala etmek istedi. Ancak mahallede sular kesikti. Yangın itfaiyeye haber verildi. Bu sırada büyüyerek çoğalan yangın Akça'nın evine de sıçradı. Olay yerine gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 3 itfaiye ile Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 1 arazöz yangına müdahale etti.

Yangında ev ve samanlık kullanılmaz hale gelirken, ev sahibi Metin Akça da dumandan etkilendi. Yangın nedeniyle halk geceyi sokakta geçirirken, mahalle 4 saat boyunca elektriksiz kaldı.


MAHALLELİNİN SU İSYANI

Yangın sonrası evin önünde toplanan mahalle sakinleri her gece bölgede su kesintisi yaşandığını belirterek, duruma isyan etti. Metin Akça da sular kesik olduğu için yangına müdahale edemediğini ve bu yüzden yangının eve de sıçradığını söyledi.

Mahallerine suyun hidroforla ulaştırıldığını dile getiren Gökben Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Güzel ise Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin mahalleye belirli aralıklarla su verdiğini ileri sürdü. Bölgenin, Büyükşehir yasası sonrası köyden mahalleye dönüştüğünü anlatan Muhtar Güzel şöyle dedi:

"Suyun yetkisi muhtarlıktayken sürekli suyumuz vardı. Ama yetkiyi alan belediye akşam hidroforu çalıştırıp bir süre sonra kapatıyor. Bu nedenle sabah erken saatlerden sonra mahallede su olmuyor. Yangın çıkan evin yakınında yangın vanası var. Ama su olmadığı için yangına müdahale edemedik. Eğer suyumuz olsaydı bu yangını evi sarmadan söndürebilirdik."
Editör: Haber Merkezi