Mevcut sıcak su çıkan yerin yaklaşık 50 metre ilerisinde çıkan sıcak su çevredekiler tarafından ‘Depremin habercisi’ olarak değerlendirildi.
Kapukargın Köy Muhtarı Memiş Altın yeni çıkan kaynağın yerinde yaptığı açıklamada; “Burada önceden kükürtlü su yoktu. Bir ay öncesine kadar çok az bir sızıntı vardı. Yağan aşırı yağmur sonrası su çoğaldı. Köylü olarak tedirginiz. Bir an önce yetkililerin buraya gelerek inceleme yapmalarını istiyoruz. Bunun bir deprem habercisi olabileceği korkusunu yaşıyoruz” dedi.

Konudan haberdar olduğunu belirten Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek;yeni çıkan sıcak suyun deprem olacağı şeklinde yorumlanması ile ilgili kendisinin bir şey söylemesinin doğru olmayacağını belirterek “Yetkili ve ilgili yerlere konu ile ilgili gerekli bilgiyi vereceğiz. En kısa sürede içinde ilgililer gerekli incelemeleri yapacaklar” dedi.

Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ise; “Bilindiği gibi geçtiğimi hafta içinde bölgemizde çok yağmur ve fırtına oldu. İlçemizde narenciye bahçelerimizin dışında herhangi bir hasar meydana gelmedi. İlçemizin Kapukargın Köyü’nde mevcut kükürtlü su çıkmaktadır. Yeni çıkan kaynaktan yeni haberimiz oldu. Gerekli yerlere bildirip, konunun araştırılmasını isteyeceğiz. Ancak konunun uzmanları ne olduğunu karar vereceklerdir.”diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi