Ankara'daki patlama sonucu hayatlarını kaybeden vatandaşlarmızın üzüntüsü hala içimizdeyken o günü yaşayanların tanıklıkları ve söyledikleri olayın vahametini ortaya koyuyor. BES Denetleme Kurulu Üyesi Yetiş Kaya da Ankara'daki olay sırasında oradaydı patlama sonrası tüm çevresinin cesetler ile çevrili olduğunu belirtti. 
Katliamın en küçük kurbanı Yetiş Atılgan'ın önünde can verdiğini belirten Kaya korkunç olayla ilgili şu ifadeleri kullandı: 
'Önce bir patlama oldu. Hafif bir ses geldi. 10 saniye sonra ikinci patlama geldi. O anda ufak bir çocuk havadan önümüze düştü. Dokuz yaşındaki Veysel Atılgan'dı. Şok geçirdim. Patlama mahalline bir metre yakındaydım. Etrafım ceset doluydu. Eli, bacağı kopuk insanlar vardı. Bacağımdan yaralandığımı farkettim. Şarapnel parçaları saplanmıştı. Derinde olduğu için çıkaramadılar. Bir süre yerde kaldım. Kanlar içindeydim. Mitinge 20 yaşındaki oğlumla beraber gitmiştim. Oğlumu aradım. Onu bulamayınca panikledim. Sonra buldum. Yardıma koşan doktorlara polis biber gazı ile müdahale ediyordu. Havaya silah atıyorlardı. Sendikadan iki arkadaşım hastaneye götürdü beni. Hastane çok kalabalıktı. Acil hastalar daha çok olduğu için özel hastaneye götürdüler beni.'
O görüntüleri hayatı boyunca unutmayacağını söyleyen Kaya olay öncesi alanda polis sayısının çok az olduğunu belirterek, 
'Ankara'ya girişte bir tane polis yoktu. Eskiden arabaların plakalarını bile alırlardı. Tren garında bile polis sayısı çok azdı. Ayaklarımız kanlar içinde kaydı. Üstümde kopan et parçaları vardı. Önümde 50-60 ceset vardı' dedi.
Editör: Haber Merkezi